Recipe cheesecake
Hi all, last weekend I made some delicious bites. So I thought I would share the recipe with you guys! Enjoy, we of D2 already did ;).
Ingrediënten
Koekjesbodem
- 180 g koekjes naar keuze
- 60 g gesmolten boter
- Snufje zout
Cheesecakevulling
- Afgestreken eetlepel bloem
- 1 theelepel vanille extract
- 125 g zure room
- 75 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 200 g roomkaas
Cookie dough
- 100 g bloem
- 50 g chocolate chips
- 20 g kristalsuiker
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- Snufje zout
- 1 eetlepel melk of water
Bakbenodigdheden
- Vierkante bakvorm
- Bakpapier
- Mengkom
- Hakselmolen of deegroller
Recept
- Verwarm de oven voor op 180 °C . Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
- Maak de koekjes fijn en meng de boter en het zout erdoor.
- Doe het koekjesmengsel in de bakvorm en druk goed aan. Bak het daarna voor 5-10 min tot goudbruin.
- Haal de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur naar 130 °C.
- Klop in een mengkom de roomkaas, zure room en suiker luchtig. Meng de eieren en één voor één door. Meng als laatste de bloem en vanille erdoor.
- Giet het kaasmengsel op de bodem en bak voor 50 minuten.
- Meng ondertussen de bloem, zout en suikers voor het cookie dough door elkaar. Kneed de boter erdoor totdat je kruimels krijgt.
- Meng de melk of water erdoor totdat je één bol krijgt. Meng als laatste de chocolate chips erdoor.
- Als de cheesecake klaar is verkruimel je het cookie dough erover en bak je het nog 10 minuten op 130 °C.
- Haal de cheesecake uit de oven en laat het minstens 4 uur in de koelkast afkoelen.