Recipe cheesecake

Hi all, last weekend I made some delicious bites. So I thought I would share the recipe with you guys! Enjoy, we of D2 already did ;). 

 

Ingrediënten

 

Koekjesbodem

  • 180 g koekjes naar keuze
  • 60 g gesmolten boter
  • Snufje zout

 

Cheesecakevulling

  • Afgestreken eetlepel bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 g zure room
  • 75 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 g roomkaas

 

Cookie dough

  • 100 g bloem
  • 50 g chocolate chips
  • 20 g kristalsuiker
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel melk of water

 

Bakbenodigdheden

  • Vierkante bakvorm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Hakselmolen of deegroller

 

 

Recept

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C . Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Maak de koekjes fijn en meng de boter en het zout erdoor.
  3. Doe het koekjesmengsel in de bakvorm en druk goed aan. Bak het daarna voor 5-10 min tot goudbruin.
  4. Haal de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur naar 130 °C.
  5. Klop in een mengkom de roomkaas, zure room en suiker luchtig. Meng de eieren en één voor één door. Meng als laatste de bloem en vanille erdoor.
  6. Giet het kaasmengsel op de bodem en bak voor 50 minuten.
  7. Meng ondertussen de bloem, zout en suikers voor het cookie dough door elkaar. Kneed de boter erdoor totdat je kruimels krijgt.
  8. Meng de melk of water erdoor totdat je één bol krijgt. Meng als laatste de chocolate chips erdoor.
  9. Als de cheesecake klaar is verkruimel je het cookie dough erover en bak je het nog 10 minuten op 130 °C.
  10. Haal de cheesecake uit de oven en laat het minstens 4 uur in de koelkast afkoelen.