Recept snickers monchoutaart

Hier het al prachtige recept voor de snickers monchoutaart die ik voor de bix had geproduceerd. Ik heb alleen maar gehoord hoe lekker hij was, dus ik dacht, stuur hem eens op 😄.  

Benodigdheden
Springvorm van 22 cm (26 cm werkt ook)  

Voor de bodem

  • 150 gram biscuits
  • 100 gram gezouten pinda's
  • 125 gram ongezouten roomboter  

Voor monchoulaag

  • 400 gram Monchou zacht en luchtig
  • 500 gram slagroom
  • 75 gram pindakaas
  • 125 gram marshmallows
  • 300 gram snickers

Voor karamel laag

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 20 gram pindakaas
  • 125 gram karamelstroop
  • 100 gram ongezouten roomboter  

Voor de ganache (Deze heb ik niet gebruikt. Ik had chocolade drip van Home Bakery gebruikt (https://www.jumbo.com/home-bakery-chocolade-drip-puur-375g/219842EM/)

  • 25 gram melk chocolade
  • 25 gram pure chocolade
  • 50 gram slagroom  

Voor de topping

  • 1 zakje mini snickers handje chocolade pinda's handje gezouten pinda's 
  • 125 gram slagroom
  • 50 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker  

Bereidingswijze

Bekleed de springvormbodem en eventueel de rand met bakpapier (de rand heb ik met bakspray ingespoten)  

Doe de gecondenseerde melk met de 20 gram pindakaas, karamelstroop en 100 gram ongezouten roomboter in een pannetje

Breng het al roeren aan de kook

Laat de pindakaramel inkoken tot de gewenste dikte Laat het afkoelen tot kamertemperatuur  

Maal de biscuits en pinda's fijn Smelt de roomboter in een pannetje

Meng de biscuits en pinda's met de roomboter

Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan

Zet de bodem in de koelkast om op te stijven  

Snij de snickers in kleine stukjes

Klop intussen de slagroom met de pindakaas erbij stijf

Smelt de marshmallows in de magnetron 

Klop de monchou los

Meng de marshmallows goed door elkaar met de monchou

Meng het monchoumengsel goed door de slagroom

Voeg de gehakte snickers toe Verdeel het monchoumengesel over de bodem

Verdeel de afgekoelde karamel over de monchoulaag

Laat de taart een nacht in de koelkast opstijven 

Bij gebruik van chocolade drip: Zet de taart minimaal een halfuur in de diepvries Volg de overige aanwijzingen op de verpakking  

Bij gebruik van chocolade ganache: Breng 50 gram slagroom aan de kook Zet de hittebron uit, voeg de chocolade toe aan de kokende slagroom

Roer door tot de chocolade gesmolten is en laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur, bij voorkeur een hele nacht

Klopt de slagroom met de vanillesuiker en de mascarpone stijf

Doe de slagroom in een spuitzak Verdeel de chocoladeganache over de karamel en laat ongeveer 3cm van de rand vrij Spuit op de '3cm rand' toeven slagroom

Snij de mini snickers klein en meng samen met de pinda's en chocolade pinda's Verdeel dit over de taart vlak voor het serveren. Bewaar de taart in de koelkast tot je hem serveert.