Recept snickers monchoutaart
Hier het al prachtige recept voor de snickers monchoutaart die ik voor de bix had geproduceerd. Ik heb alleen maar gehoord hoe lekker hij was, dus ik dacht, stuur hem eens op 😄.
Benodigdheden
Springvorm van 22 cm (26 cm werkt ook)
Voor de bodem
- 150 gram biscuits
- 100 gram gezouten pinda's
- 125 gram ongezouten roomboter
Voor monchoulaag
- 400 gram Monchou zacht en luchtig
- 500 gram slagroom
- 75 gram pindakaas
- 125 gram marshmallows
- 300 gram snickers
Voor karamel laag
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 20 gram pindakaas
- 125 gram karamelstroop
- 100 gram ongezouten roomboter
Voor de ganache (Deze heb ik niet gebruikt. Ik had chocolade drip van Home Bakery gebruikt (https://www.jumbo.com/home-bakery-chocolade-drip-puur-375g/219842EM/)
- 25 gram melk chocolade
- 25 gram pure chocolade
- 50 gram slagroom
Voor de topping
- 1 zakje mini snickers handje chocolade pinda's handje gezouten pinda's
- 125 gram slagroom
- 50 gram mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze
Bekleed de springvormbodem en eventueel de rand met bakpapier (de rand heb ik met bakspray ingespoten)
Doe de gecondenseerde melk met de 20 gram pindakaas, karamelstroop en 100 gram ongezouten roomboter in een pannetje
Breng het al roeren aan de kook
Laat de pindakaramel inkoken tot de gewenste dikte Laat het afkoelen tot kamertemperatuur
Maal de biscuits en pinda's fijn Smelt de roomboter in een pannetje
Meng de biscuits en pinda's met de roomboter
Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan
Zet de bodem in de koelkast om op te stijven
Snij de snickers in kleine stukjes
Klop intussen de slagroom met de pindakaas erbij stijf
Smelt de marshmallows in de magnetron
Klop de monchou los
Meng de marshmallows goed door elkaar met de monchou
Meng het monchoumengsel goed door de slagroom
Voeg de gehakte snickers toe Verdeel het monchoumengesel over de bodem
Verdeel de afgekoelde karamel over de monchoulaag
Laat de taart een nacht in de koelkast opstijven
Bij gebruik van chocolade drip: Zet de taart minimaal een halfuur in de diepvries Volg de overige aanwijzingen op de verpakking
Bij gebruik van chocolade ganache: Breng 50 gram slagroom aan de kook Zet de hittebron uit, voeg de chocolade toe aan de kokende slagroom
Roer door tot de chocolade gesmolten is en laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur, bij voorkeur een hele nacht
Klopt de slagroom met de vanillesuiker en de mascarpone stijf
Doe de slagroom in een spuitzak Verdeel de chocoladeganache over de karamel en laat ongeveer 3cm van de rand vrij Spuit op de '3cm rand' toeven slagroom
Snij de mini snickers klein en meng samen met de pinda's en chocolade pinda's Verdeel dit over de taart vlak voor het serveren. Bewaar de taart in de koelkast tot je hem serveert.