Heren 3 pakt de leiding!

Afgelopen zaterdag stond er voor H3 weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Het was een clash tussen de nummer 3 en 4 op de ranglijst, Harambee H3 tegen Rosstars H2. Voor de wedstrijd wisten ze al dat de koploper op een 4-0 nederlaag was getrakteerd bij de nummer 10, en dat de koppositie was vrijgekomen. Deze plek zouden ze alleen kunnen behalen met een 4-0 overwinning. Deze gedachte was goed te zien in het veld want ze begonnen met een ruime voorsprong. Het leek er de eerste set ook op dat er een rondje van de coach binnen gehaald zou worden, maar dit is helaas net niet gelukt. De eerste set werd een ruime overwinning voor de mannen van Harambee, 25-10. De tweede set begonnen dus ook met de zelfde opstelling, alleen was er duidelijk een verslapping zichtbaar. Er werd soms te makkelijk gedacht over ballen en er slopen veel foutjes in. Hein greep snel in met een time-out waardoor we goed bij konden blijven, maar een ruime voorsprong pakken lukte nog niet. Lang ging het gelijk op tot het einde van de set, waar er een goede eindsprint werd ingezet. Uiteindelijk werd de tweede set ook een gemakkelijke prooi voor Harambee, 25-19. De gemakzucht die in de tweede set al te zien was, werd groter in derde set. Het lukte niet om weg te komen van de Rosstars en lange tijd werd er zelfs tegen een achterstand aangekeken. Bij de big points konden beiden ploegen het niet afmaken, maar uiteindelijk bleek Harambee toch de sterkste. De derde set werd met pijn en moeite gewonnen, 29-27. De laatste set kwamen er 2 verse krachten in en dit was gelijk te merken aan het spel. Harambee zat er bovenop en gaf de tot murv geslagen tegenstander geen kans om zich naar een puntje te knokken. De laatste set eindigde in 25-16, en dus een prima 4-0 overwinning. Na deze overwinning was nog lang gezang te horen uit kleedkamer 5, waar uitbundig feest werd gevierd.