Dames 1 zegeviert in derby en pakt leiding in klassement.

Harambee D1 – Twente ‘05 D2

Ver reizen was het deze keer niet. Voor sommigen was het 500 meter voor anderen was het 5 minuutjes fietsen om de prachtlocatie aan de Spinnerstraat te bereiken. Tijdens de training op maandag waren we al goed voorbereid op deze kleine hal, met weinig opslagruimte en een laag dak. Dit zou dus geen problemen moeten leveren om de overwinning te behalen. De rivaliteit was goed te voelen en het winnen van deze derby was voor beide teams dan ook van groot belang.

In de 1e  set gingen we goed van start en al snel wisten we een  voorsprong van 14-5 op te bouwen door onze goede verdedigingslinie van Kim en Kim. Daarna kregen we het zwaar. Op de servicereeks van de dia van Twente ‘05 kregen we geen grip. De ballen ketsten tegen het lage dak en als we hem wel konden verdedigen kwamen ze met haar harde knallen langs het blok. De stand was inmiddels gelijkgetrokken tot 14-14. Daarna werd het stuivertje wisselen tot 31-32 en er waren setpoints voor beide teams. Helaas wist Twente ‘05 het laatste punt te pakken en was de setwinst voor hun.

Tijdens de 2e set waren we wakker geschud en zijn we spetterend van start gegaan. Naar weer een snelle voorsprong, konden we de lijn nu wel doortrekken en werd de set met denderende cijfers gewonnen. Twente ‘05 had geen antwoord op Anouk’s harde klappen, Danien’s passie in de verdediging en Lotte’s goede service. De set eindigde met 25-14.

In de 3e zet leken de rollen omgedraaid. Twente ’05 wist een grote voorsprong te pakken na twee gigantische service reeksen en wij wisten er geen raad mee. Josee werd nog wel even gevraagd om aan de coach van de tegenstander te zeggen dat hij geen commentaar meer mocht hebben, maar Josee vond dat de aanvoerder van Twente ’05 dat zelf wel kon. Bij 3-11 werd er dan ook een time-out door Tijmen aangevraagd om het tij te keren. Daarna kwam er weer vuur in het spel van Dames 1 en kwamen we puntje voor puntje weer dichterbij. Josee wist het spel goed te verdelen en daarmee was het aansluiten van de midden onmogelijk en konden Saskia en Kimberly de punten gemakkelijk scoren. Samen met de dubbele wissel van Heleen en Amber, waar de tegenstander wel een beetje bang van werd, kon het voordeel teruggedraaid worden naar onze kant en was de setwinst met 25-21 voor ons.

De 4e set begon met een kleine voorsprong voor Twente ’05. Na een goed blok van Erin en Délisa die de regels van het volleybal aan d’r laars lapt. Het was een prachtige bal om als achterspeler op de set van een midden, die de bal helemaal niet moest overnemen vanuit de drie keihard in het veld van de tegenstander te poeieren. Daarmee was het voordeel van 4 á 5 punten ineens voor ons. Ons gezang galmde door de hal en was meer grip op de harde ballen van de dia van Twente ’05. Hierna ging het redelijk om en om, maar Twente ‘05 leek nergens in de buurt te komen van de overwinning. Gebrand als we waren om de laatste bal in hun veld binnen te knallen, serveerde Twente ‘05 in het net.

De strijd om het kampioenschap blijft spannend. Aankomende vrijdag  spelen wij nogmaals deze derby voor eigen publiek. Wij zijn zeer gebrand om deze wedstrijd te winnen en jullie mooie punten te laten zien. Hopelijk kunnen we zo onze koploperspositie versterken. Natuurlijk kunnen wij daarbij wel wat aanmoediging gebruiken. Wij hopen jullie allemaal op de tribune te zien om ons naar de overwinning te schreeuwen. Dus VRIJDAG 21:00 in het sportcentrum. Tot dan!