Harambee H3 stopt overwinningsreeks

Arcade Pollux was de competitie sterk begonnen, met tweemaal een 3-1 overwinning leek Pollux goed op weg om zich naar de top van het klassement te slaan. Maar een volleybalclub op de campus van Universiteit Twente bleef dapper tegenstand bieden tegen de lange mannen van Pollux. De Galliërs van H3, gevoed door een goede lunch bij Photonix, stonden met verse energie in het veld en een groot team van supporters op de tribunes om ze aan te moedigen.

De Galliërs begonnen sterk en kwamen al snel op een ruime voorsprong in set een. Behalve de lange middens van Pollux bleef de dreiging vooral aan de kant van de Galliërs door middel van sterke service en tactisch samenspel. De eerste set was snel bepaald en met 25-19 moest Pollux zich terugtrekken voor tactisch overleg.
In de tweede set kregen de Galliërs de smaak te pakken. Met een paar kleine wissels en goed spel werd Pollux steeds in het nauw gedreven en het duurde niet lang of de tweede set was ook al weer tot een einde (25-14). 
De derde set kregen de Galliërs het mentaal zwaar. Pollux kwam meer in het spel en kreeg aanvallend steeds meer de overhand. Het spel liep gelijk op, maar Pollux kreeg toch de overhand en won de set 21-25.
Gezien Beatrix (net als de rest van de Galliërs) geen zin had in de 5e set, werden er nog wat kleine veranderingen gedaan aan de opstelling en met het laatste beetje energie gingen de Galliërs het strijdveld weer op. Pollux had de energie achtergelaten in de 3e set en hiervan konden de Galliërs goed gebruik maken. Op goede service werd een sterke voorsprong gepakt en binnen de kortste keren was de winst al binnen handbereik. Na een laatste fout van Pollux stond er 25-15 op het scorebord en konden de Galliërs van Harambee zichzelf oppermachtig kronen. Dit werd gevierd met een welverdiend douchebier en zo konden de Galliërs na een feestmaal bij Benjamix de overwinning vieren tijdens de teampresentaties...

Het aantal gewonnen punten deze wedstrijd was vier
Dat geeft de Galliërs veel moed en plezier
Harambee overwint
Dat is wat ons zint
Maar nu is het tijd voor wat anders, bier!


Game info

Home team Heren 3
Guest team Arcade Pollux Heren 2
Date 08-10-2022 13:00
Type Reguliere wedstrijd
Location Universitair Sportcentrum
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
Result 3 - 1
Sets 25-19, 25-14, 21-25, 25-15