Zware slag in Almelo

Op 15/10 was het weer zover. De Romynen van Aastad Almelo hadden ons Galliërs uitgedaagd tot een krachtmeting op eigen terrein om 18:00 strak. Omdat koningin Beatrix er niet bij kon zijn werden haar taken overgenomen door Emma van Dames 3. Naast Beatrix was Fristix ook niet aanwezig en werden de Galliërs daarom versterkt door Kevin van Heren 4. Na een goede pastasalade gemaakt door Schwalbix en Benjamix konden de Galliërs goed het veld op tegen het uitgeputte Aastad (waarvan een aantal spelers ervoor al een wedstrijd hadden gespeeld).

De eerste set werd snel duidelijk dat de oude mannen uit Aastad voor een zware wedstrijd zouden zorgen. Door erg stabiel te spelen waren het vooral de Galliërs die veel fouten maakten en het erg moeilijk hadden in de servicepass. De punten liepen erg gelijk op, maar op het eind bleek Aastad toch de sterkere te zijn in het begin en won met 25-20.
De tweede set was gelukkig geen herhaling van de eerste set. Door een sterke serviceserie van Alembix stond er binnen no time al 6-1 op het scorebord, waarna dit verschil niet meer werd goedgemaakt door het team uit Almelo en de tweede set met 20-25 werd gewonnen.
Het enthousiasme van de Galliërs werd ook de derde set meegenomen. De Galliërs lieten zich aanvallend steeds meer zien en zorgden voor druk. Ondanks deze kracht hadden de Galliërs het erg zwaar en liep de score gelijk op. Deze krachtmeting eindigde met 22-25 in het voordeel van de Galliërs en toen was de voorsprong 2-1.
Helaas kon dit enthousiasme niet meegenomen worden in de vierde set. De Galliërs keken al snel tegen een 12-4 achterstand aan die niet meer goedgemaakt kon worden, waardoor Aastad toch nog een 5e set kon afdwingen.
Over deze 5e set zullen we geen woorden vuil maken...