Overwinning in Enschede

Afgelopen Zaterdag was het weer zover, een nieuwe uitdaging voor onze Galliërs. Uit het noordwesten kwam het tweede bataljon van ATC uit Hengelo. De aanval was gepland om 11:00 in het Drienerlose sportcentrum. Doordat infiltrant Fristix erg aan het genieten was van het zonnetje in het zuiden waar de Romynen vandaan komen, werd Reservix, aka Mart, van de bank gehaald.

Om 11 uur strak (+-5 minuten) kon de strijd beginnen. Met 6 man sterk op het slagveld kon de eerste slag beginnen. Na een wat slordige start kwamen de Galliërs steeds beter in het ritme en na goede serviceseries werd de voorsprong steeds verder uitgebreid. De Galliërs hadden de overhand in de aanval en lieten de Romynen alle hoeken van het veld zien. Het was dan ook niet verrassend dat na een klein halfuurtje 25-15 op het scorebord stond en de eerste slag in het voordeel van de Galliërs was.
Na een korte pauze om wat toverdrank te drinken en de opstelling iets aan te passen gingen de Galliërs met goede moed het veld weer in. De energie uit de eerste slag werd goed de tweede slag meegenomen, en de Galliërs zagen al vrij snel een mooie score op het scorebord staan. Op 24-16 ging het echter mis. De Romynen van ATC kregen ineens speelenergie en brachten de score terug naar 24-20, maar na een snelle aanval werd hier korte metten mee gemaakt.
Met een voorsprong van 2 slagen ging de derde slag ineens een stuk moeizamer, de verdedigingslinie van de Galliërs leek nergens meer op en overal werden onnodige fouten gemaakt. Na het ingrijpen van Beatrix door middel van wat wissels werd er weer meer dynamiek in het spel gebracht en ging de aanvalskracht weer omhoog. Dit bracht de score terug tot een zeer spannende 23-23, maar de kracht van de Romynen in combinatie met het slordige spel zorgde ervoor dat de derde slag eindigde in 23-25 voor de Romynen.
Hetzelfde was zichtbaar in de vierde slag. Wat de laatste slag had moeten zijn van de Galliërs veranderde in een nachtmerrie. De afwisselend 4/5 punten voorsprong werd op het laatst gelijk gemaakt en eindigde in een 25-25. Dit spannende duel duurde nog wat langer voort, waarna uiteindelijk de Romynen het langste eind trokken op 26-28.
Toen bleek het nog nodig om een vijfde slag te spelen om de winnaar van de strijd te bepalen. Met de zelfde zes als de 4e set begonnen de Galliërs sterk. Met een 8-3 voorsprong werd er van helft gewisseld. Hierna bleek de wedstrijd al gespeeld te zijn, en op het eindsignaal stond er 15-7 op het scorebord en was de overwinning eindelijk daar.