Donderdagslag in Enschede

Na de hard bevochten overwinning op ATC H2 in eigen huis hadden de Galliërs de smaak van overwinning te pakken, en de volgende veldslag was al de donderdag erna gepland. Het vierde legioen van de Vips stonden op de agenda. Na de 3-2 nederlaag tegen het derde legioen waren de spanningen hoog. Het vierde legioen bestaat ook immers grotendeels uit ex-Galliërs en deze komen ook nog uit het zelfde broederschap als Beatrix, Nestorix, Alembix en Fristix. Gezien deze slag in gemoedelijke sfeer zou plaatsvinden werd het feestmaal samen met het vierde legioen georganiseerd. Na een heerlijke maaltijd met de perfect gesneden uien en paprika’s van Vulpix gingen de Galliërs met 7 man sterk het veld op.

In de eerste slag was het energieniveau nog erg laag. De Galliërs keken erg snel tegen een achterstand aan van 3/4 punten en dit bleef erg lang aanhouden. Door slordig spel kon de kracht van de Galliërs zich niet tonen en veel services gingen in het net. Na niet al te lange tijd stond het 22-18 voor de Vips. Na een goede side-out van de Galliërs stond het 22-19 en na 3 aces van Alembix (waarvan 2 via de netband) waren de scores weer gelijk. Helaas was de set hier pas net begonnen, en de twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. De score werd telkens weer gelijk gebracht en geen van de teams kon het puntenverschil naar 2 brengen. Op 30-30 werden beide teams moe, wat uiteindelijk in het voordeel van de Galliërs viel. De eerste slag ging met een monsterscore van 32-30 naar de Galliërs.

Door de overwinning van de eerste slag konden de Galliërs de tweede met hernieuwde energie beginnen. De Galliërs kwamen snel op voorsprong, mede dankzij achtereenvolgende serviceseries van Alembix en Photonix. De dreiging was volledig van de kant van de Galliërs en op 23-18 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter kwamen de Vips nog terug met een goede servicereeks waardoor het nog even spannend leek te worden. Op 24-23 wisten de Galliërs echter de slag wel gelijk af te dwingen en voor de overwinning voor de Vips was er vijf slagen nodig.

Gelukkig was met deze 2-0 voorsprong de wilskracht van de Vips gebroken. De Galliërs bleven aanvallend sterk en ook serverend werden er meer punten gescoord. Met deze overmacht werd de overwinning naar de Galliërs toegetrokken met 25-19 en 3 slagen tegen 0.
Als kers op de taart kon de eerste 4-0 van het seizoen een feit genoemd worden. De Galliërs zetten goed door en de laatste slag werden de Vips met 25-13 het veld uitgeslagen.

 

Lange sets spelen is ons ding
Maar sets verliezen doen wij gering
Zonder punten weer naar huis
Alleen voor Vips gespuis
Wij gaan vrolijk door naar de volgende training


Game info

Home team Vips Bardot Heren 4
Guest team Heren 3
Date 03-11-2022 21:00
Type Reguliere wedstrijd
Location Pathmoshal
Veilingstraat 20
7545LZ Enschede
Result 0 - 4
Sets 30-32, 23-25, 19-25, 13-25