Galliërs stoppen overwinningsreeks Romynen

Het was een vroege Zaterdagochtend in het Oosten van Nederland. Alle normale mensen lagen nog lekker in bed te slapen, maar op Calslaan 5a was er al geluid en gesmak te horen. De Galliërs zaten al om 9 uur strak aan het ontbijt (ongeveer dan). Dit ontbijt was niet voor niets, gezien er volgens spionnen van de NeVoBo een aanval was gepland om 11 uur door Romynen.

Deze Romynen uit het zuiden, beter bekend als Haaksbergen. Durfde na hun overwinningsreeks de uitdaging tegen de Galliërs wel aan. Om 11 uur kon de veldslag beginnen, met vrouwelijke Galliërs van Harambee op de tribune om ons aan te moedigen.

De eerste slag begonnen de Galliërs gelijk sterk. Nestorix zette zonder tegenstand 5-0 op het scorebord door Lomperix te voorzien van mooie ballen die op de netband werden gepasst. Na deze voorsprong liep de slag geleidelijk op en konden de Romynen uit Haaksbergen dit niet meer bijbenen. Na een kleine 25 minuten stond er 25-18 op het scorebord en de strijd zag er goed uit voor de Galliërs.

Helaas was dit minder waar dan dat het leek. Net zoals Nestorix in de eerste zet deed serveerde de spelverdeler van RAS-H de tegenstander tot een 6-0 voorsprong in de tweede slag. Deze achterstand bleek voor de Galliërs niet meer in te halen en met 25-19 ging de tweede slag verloren.

Nu het strijdveld weer op gelijke voet was gezet, moesten de Galliërs weer hard aan de bak. Er kwam weer meer energie in het spel en blokkerend bleken de Galliërs erg goed in muren bouwen. Buiten dit om bleven de Galliërs aanvallend ook overheersend en kon RAS-H niet anders dan buigen voor zijn meerdere. Met 25-13 werd dit een waar slachtveld en konden de Galliërs met hernieuwde moed de 4e slag beginnen.

Net zoals in de tweede slag begon de vierde slag zwaar voor de Galliërs. Door slordige pass en aanval leken de Romynen beter in hun spel te komen. Door het eigen spel weer omhoog te brengen konden de Galliërs de achterstand doorbreken en dit ombouwen naar een voorsprong van 3 punten. Na deze omslag bleek het toch nog spannend te worden op 18-18, maar de Galliërs konden met de laatste energie nog even doorzetten en de laatste slag ook met 25-19 binnenhalen.

 

De Galliërs hadden een slechte wedstrijd

Gelukkig winnen ze toch geheid

Romynen slopen

Met 4 punten weer weglopen

Dus uiteindelijk hebben ze toch geen spijt


Game info

Home team Heren 3
Guest team RAS-H Heren 1
Date 12-11-2022 11:00
Type Reguliere wedstrijd
Location Pathmoshal
Veilingstraat 20
7545LZ Enschede
Result 3 - 1
Sets 25-18, 19-25, 25-13, 25-19