Heren 4 trekt aan kortste eind tegen Twente '05

De wedstrijd was leuk maar het resultaat was niet best: thuis met 0-4 onderuit tegen Twente '05.

Na woeste stoofpot te hebben gegeten bij Onno zijn we op de fiets naar het UT terrein vertrokken. We hielden er rekening mee dat Heren 2 tegen de nummer laatst in hun competitie wel redelijk snel klaar zou zijn en we dus snel aan de bak mochten (was niet zo: 3-2 winst en dus vijfsetter voor Heren 2).

Moet gezegd worden dat we in de eerste set niet bepaald uit de startblokken schoten. Misschien was het het eten dat nog zwaar op de maag zat, misschien was het wat anders, maar het vertoonde volleybal was in ieder geval niet altijd even effectief. 16-25 in het voordeel van Twente '05.

De tweede set had direct een ander gezegd. Gekozen werd om de sterk aanvallende buitenspeler van de tegenstander meer op te zoeken in de service, waardoor deze minder goed uit de verf kon komen in de side-out. Dit had effect en een groot gedeelte van de tweede set was Heren 4 de bovenliggende partij. Helaas kwamen in de bloedstollende slotfase de bezoekers steeds dichterbij. Op het beslissende moment gaf Heren 4 de set uit handen: 27-29.

Alhoewel er een degelijke derde set werd gespeeld, liet Heren 4 het op de beslissende momenten wederom liggen. De tegenstander probeerde wat frivoler spelen en gooide hier en daar de trukendoos open te gooien met nekjes. Wel merkten ze al vrij snel dat, alhoewel we niet aan de winnende hand waren, dit niet bepaald effect op ons zou hebben. Helaas wisten de gasten gedurende de set voldoende marge in te bouwen om de overwinning binnen te slepen: 20-25.

In het vierde bedrijf konden we nog proberen de eer enigszins te redden. Met veel kabaal en geluid was het de bedoeling duidelijk te maken dat wij dat laatste punt wilden claimen. Aan de kant en met het publiek was voldoende decibel te horen en alhoewel het in het veld hier en daar wel effect leek te hebben heeft het niet tot een setoverwinning geleid: 21-25.

Al met al was het een wisselvallige wedstrijd van beide kanten met hier en daar prima volleybal, maar ook met de nodige fouten aan weerzijden van het net. De strijd tegen degradatie wordt langzaamaan steeds lastiger, maar de strijd is natuurlijk nog niet gestreden.

Om te laten blijken dat we nog niet zijn uitgestreden hebben we na de wedstrijd met maar liefst twee teams meegestreden in de bierestafette (meer winkansen jeweetzelf). In de kwalificatieronde wisten ook twee teams zich te plaatsen voor de finaleronde (max. vier teams). Toen bleek dat we ook met twee teams daadwerkelijk in de finale mochten staan hebben we deze kans met beide handen aangegrepen: meer winkansen. Helaas werden we tweede en vierde. Weer verloren. Classic Heren 4.