Verlies in Oldenzaal

Zoals de titel zegt, speelden de Galliërs niet hun beste strijd, gelukkig was dit op de donderdagavond en begon het teamweekend op vrijdag, dus niet getreurd! Dit is namelijk waar dit verhaal begint

Op een koude vrijdagmiddag, midden in de winter, was het helemaal stil in Hoge Hexel. Nou ja, helemaal stil, een huisje daar bruisde het van het leven. Hier waren de Galliërs immers druk bezig met de voorbereidingen voor het avondmaal. Omdat door de inflatie de everzwijn wel erg duur was geworden was er gekozen voor een voedzame wrap. Dit ging natuurlijk niet zonder gevaren, en Idedix heeft bij de bereiding zijn poot opengehaald aan een kaasschaaf, gelukkig bleef de schade voorderest beperkt. Na het eten was het tijd voor de presenten, elke Galliër had immers een prijs meegenomen, die vervolgens voor een andere Galliër zou zijn. Om te testen wie de beste Galliër is, hadden Procyonix en Lomperix 12 werken voorbereid met uitdagingen die een Galliër waardig zijn. 

De eerste test ging over Romynse kennis, want de beste Galliër heeft natuurlijk veel kennis over zijn vijand. Maar nog belangrijker is de kennis over je eigen team. Hiervoor was een lijst met vragen gemaakt, waar erg interessante antwoorden uitkwamen. Bijvoorbeeld dat de guilty pleasure food van Schwalbix overrijpe banaan is en Alembix met een grote meerderheid was gekozen als de Galliër die het knapst zou zijn als vrouw. Na deze uitdagingen stonden Schwalbx en Idefix bovenaan in de ranglijst. Helaas kwam Xinix pas na deze uitdagingen aan in Hoge Hexel, na het coachen van het 4e legioen van Harambee. Na deze lastige werken moest er natuurlijk enorm hard gepilst en gesauna'd worden tot diep in de nacht. Waarna Nestorix onze slaperige Lomperix in de sauna aantrof. Om er toch maar voor te zorgen dat Lomperix niet als een verschrompelde druif uitzag in de ochtend heeft Nestorix hem toch maar wakker gemaakt.

Op de vroege zaterdagochtend (het was opzeker 11 uur geweest) kwam er weer geluid uit het huisje van de Galliërs. Schalbix had de prijs voor "meest brakke Galliër" gewonnen, en er werd luidruchtig gegeten. Na het middagmaal was het al weer tijd voor het volgende werk, oer-Hollandse spellen. Elke Galliër werd gekoppeld aan een tegenstander en een tegen een werden achtereenvolgens spijkerpoepen, zaklopen, Romyntje prik en koekhappen gespeeld. Beeldmateriaal is hieronder beschikbaar (rip GoFix).

Na deze enerverende middag werd de ranglijst geleid door Photonix, die de leiding overnam van Idefix. Na de actieve spellen buiten was het weer tijd voor bordspellen binnen. Ondertussen werd het avondmaal ook al weer voorbereid, namelijk de klassieke stamppot. Ondertussen was Beatrix ook aangekomen, met een gigantische zak gebakken uitjes, om gelijk enorm hard te gaan zuipen. Na de stamppot met een baklading aan gebakken uitjes was het tijd voor de sauna en daarna het volgende werk, drankspellen. Helaas waren na 2 van de 4 drankspellen een deel van de Galliërs (voornamelijk Beatrix) uitgespeeld. Dit was ook te merken aan de kwaliteit waarmee bierpong werd gespeeld. Ondertussen was Beatrix al begonnen aan haar schoonheidsslaapje en kon het laatste werk beginnen, Romynse puzzels oplossen! Met de juiste hoeveelheid alcohol in het bloed begonnen de Galliërs aan de Romynse uitdaging, waar na 1.5 uur eindelijk een winnaar gekozen kon worden. Benjamix en Vulpix waren het snelst met de puzzels oplossen en mochten zich de slimsten kronen. Hierna was het tijd voor de bekendmaking van het klassement. Na 12 werken had Photonix met 58 punten het recht om zichzelf de beste Galliër te noemen, met Benjamix op de tweede plek en Alembix en Schwalbix gedeeld derde. Vervolgens was het tijd voor de nachtrave.

Met DJ Fristix die beschikking had over de muziek en een lichtschakelaar. Tijdens de nachtrave werd Beatrix weer wakker en kon ze weer verder feesten en in de sauna chillen. Toch halverwege de nacht waren de Galliërs moe en gingen allen weer naar hun bedje toe, behalve Lomperix, die in het bad (met water) in slaap was gevallen.

Op zondagochtend (was ook weer half 12) kwam er weer leven in de brouwerij en kon het chillen beginnen. De rest van de middag werden er spelletjes gespeeld en werden ook de prijzen verdeeld onder de Galliërs, waar natuurlijk de winnaar als eerste een kado mocht kiezen. Na deze rustige middag was het tijd om de spullen in te pakken en weer klaar te maken om strijden te kunnen voeren in het Oosten van het land. Gezien de Galliërs nog erg moe waren is er deze keer geen Limerick


Game info

Home team Arcade Pollux Heren 2
Guest team Heren 3
Date 19-01-2023 20:30
Type Reguliere wedstrijd
Location Thycollege
Thijlaan 30
7576ZB Oldenzaal
Result 3 - 2
Sets 25-16, 22-25, 19-25, 25-19, 15-9