Supportersrellen ontsieren overwinning in Haaksbergen

Een vriendelijke tegenstander, een goede scheids en een achterbank vol aan supporters. Er kon eigenlijk niks mis gaan in de tweede ontmoeting met RAS-H. Van tevoren was er nog sprake van gezonde spanning, want de laatste wedstrijden, hoewel allen gewonnen, verliepen verre van vlekkeloos. Ook werd de kans dat de tegenstander van de avond beter was dan bij de heenwedstrijd in Enschede op een ruime 50% geschat.

De angst bleek gelukkig maar voor de helft terecht. RAS-H bleek namelijk in de eigen ' De Els' een stuk beter dan op vreemde bodem. Daar stond tegenover dat het eigen niveau een stuk beter was dan de afgelopen weken en daar was het resultaat ook naar. De eerste twee sets gingen met redelijk goed spel dan ook vrij eenvoudig naar Harambee .

In de derde set begon het echte vuurwerk. De wedstrijd ontaarde in een echt gevecht, en dat voorbeeld werd gevolgd op de tribune. Het aantal oranje-paarse fans was inmiddels verdrievoudigd, en ook de thuisploeg had wat extra ondersteuning gevonden, die recht achter de rustig staande Harambeesupporters plaatsnamen. Na een punt of 20 gespeeld te hebben, stond onze groep fans blijkbaar ineens in het zicht van de dames die later waren binnen gekomen en moest onze groep opschuiven. Nadat hier wat lacherig over werd gedaan, besloot een man met een gewicht van ongeveer tweemaal zijn IQ dat hij fysiek in moest grijpen. Blijkbaar was hij nogal gefrustreerd over het verloop van de wedstrijd en moest hij zijn agressie kwijt. Hij begon dom te schreeuwen en een van onze supporters vast te grijpen om deze jongeman vervolgens hardhandig van de trubune te verwijderen. Het is zonde dat deze leuke tegenstander als ware een voetbalclub zo in de weg gezeten wordt door haar eigen aanhang. Wij stellen één wedstrijd zonder thuispubliek voor.

Vooral verbaasd over dit voorval, besloot de club supporters dan maar van de eersterangs plaatsen op de vloer van de zaal gebruik te maken. Wij danken de scheidsrechter voor het toelaten van deze mensen, ondanks het feit dat ze niet op het formulier stonden. De scheidsrechter die overigens op één service na, die binnenkant paal ingegeven werd, nauwelijks op fouten te betrappen was. Dat mag ook gezegd worden.

Waar het gevecht op de tribune helaas verloren werd, nam Heren 3 zijn sportieve revanche door na de lastige derde set ook de vierde set te pakken en dus een extra auto nodig had om de vijf punten naar Enschede te brengen.

Dan komen we nu bij het belangrijkste deel van dit verhaal: nog maar twee(!) pizzapunten en de eerste titel voor een Harambee herenteam in ongeveer 10 jaar is een feit. Kom ons dus zaterdag 6 april om 13:30 aanmoedigen om deze titel daadwerkelijk binnen te slepen.