Heren 4 doet zichzelf tekort en prikt geen gat in Vips

In een wedstrijd met wisselend spel afgelopen donderdag (17 januari) is het Heren 4 niet gelukt punten te pakken: 4-0 verlies in de Pathmoshal.

De eerste set kwam Heren 4 redelijk uit de startblokken. Het spel ging over en weer maar uiteindelijk trok Fellini Vips Heren 2 aan het langste eind: 25-19.

De tweede set zag er al stukken beter uit. Serverend werden minder fouten gemaakt aan de kant van Harambee en Heren 4 wist een marge van 5 punten uit te bouwen. Dit bleek helaas niet genoeg en in de tweede helft van de set kwamen de Vips toch weer terug op gelijke hoogte. Uiteindelijk eindigde de set in 26-24 verlies.

In de derde set speelde Heren 4 als een schim van zichzelf, met name in de eerste helft van de set vlogen de punten om de oren en werd te weinig druk geleverd om het Fellini Vips echt moeilijk te maken. Wel leek Heren 4 zich steeds meer te realiseren waar de ruimte lag aan de kant van de Vips: geprikt achter het blok (bij voorkeur in het middengat) op ongeveer een meter afstand van iedere willekeurige verdediger. In de derde set mocht deze kennis echter niet meer baten: 25-15.

De vertoonde strategie aan het einde van de derde set werd echter met meer succes voortgezet in de vierde set. Van geslagen ballen was amper nog sprake, maar met goed geplaatste prik- en doortikballen werd de verdediging van Fellini Vips enorm op de proef gesteld. Waar in voorgaande sets nog wel eens een servicereeks uit handen werd gedaan, ging het in deze gehele set gelijk op. Helaas trok Harambee ook in het laatste bedrijf wederom aan het kortste eind: 28-26.

Met het vertoonde spel de afgelopen wedstrijden kan het pakken van meer punten niet uitblijven. Vooralsnog staan we 3 punten achter de nummer 10, dus een plek voor behoud of P/D blijft in het verzier. Vrijdag 25 januari volgt thuis om 21:00 uur de kraker tegen Wevo 70 Heren 1, de huidige nummer 2. Dan moeten we daar maar punten tegen pakken.

Heren 4 speelde in de pathmoshal

En de bal kwam echt overal

Helaas vaker aan onze kant

Dat was echt heel irritant

Dus dan maar douchen met veel gelal


Game info

Home team Fellini Vips Heren 2
Guest team Boyscouts
Date 17-01-2019 21:00
Type Reguliere wedstrijd
Location Pathmoshal
Veilingstraat 20
7545LZ Enschede
Result 4 - 0
Sets 25-19, 26-24, 25-15, 28-26