Heren 5 hard onderuit tegen Aastad

Het is Heren 5 niet gelukt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen, in eigen huis werd met 1-3 verloren.

De heren van Harambee begonnen matig aan de wedstrijd, het spel was stroef en de mannen hadden duidelijk meer moeite met het vroege tijdstip dan de burgers van Aastad. In de eerste set keek Harambee dan ook tegen een 16-24 achterstand aan. Een miraculeuze omschakeling bracht Harambee langszij. Waar bij de bezoekers geen bal meer het net over ging werkte bij Harambee plotseling alles. Tot aan de 24-24. Uiteindelijk werd de eerste set met 25-27 verloren. Wellicht licht geflatteerd gezien het beeld van de rest van de set, maar er kon met nieuw elan aan de tweede set worden begonnen.

De strakke lijn van het einde van de eerste set werd de tweede set voortgezet. Het spel van paars-oranje zijde begon beter te vloeien, al oogte het samenspel nog steeds soms wat stroef en onwennig. Desondanks werd de set met relatieve eenvoud binnegesleept: 25-18.

Met een gelijke stand op het scorebord begon de derde set. De missie voor Harambee was om de score verder uit te bouwen, maar dit had weinig succes. De aanval van Heren 5 begon wederom haarscheuren te vertonen en hier en daar ging het nogal ongemakkelijk. Alhoewel de set lang gelijk op ging trokken uiteindelijk de bezoekers aan het langste eind: 21-25 verlies en dus wederom een achterstand in de wedstrijd.

Waar in de afgelopen wedstrijden Heren Vijfsetter een terugkerend fenomeen was, moest daarvoor ook deze wedstrijd weer worden gestreden. Helaas met weinig succes. Alhoewel de strijdlust en passie zeer zeker aanwezig was, lukte het niet dit om te zetten in successen. De flow kwam er moeilijk in en de wedstrijd ging tot het bittere einde gelijk op, helaas in het voordeel van de tegenstander: 24-26 verlies en daarmee een direct verlies van de wedstrijd.

Gelukkig konden we na de wedstrijd nog wel de scheidsrechter - die overigens een prima wedstrijd floot - bedanken met een fles speciaalbier en een exclusieve gesigneerde poster van *NCINQ.

Volgende week spelen we weer uit. Of nou ja, in de Pathmoshal, waar we inmiddels meerdere successen hebben beleefd. Zaterdag 19 oktober hopen we onze fans weer te mogen verwelkomen voor een nieuw optreden!