Heren 3 aan de top, het feesten kan niet op!

Het was vrijdagavond 18 januari. Op een frisse avond ten noorden van Almelo zal de wedstrijd plaatsvinden voor de koppositie in de 1ste klasse A. Krekkers Heren 1 vs Harambee Heren 3.

De vorige wedstrijd in Enschede eindigde in een 3-2 winst voor de pizzabakkers. De pizzabakkers hadden veel vertrouwen gewonnen door de vorige wedstrijd de koppositie over te nemen door met 4-0 te winnen van Rosstars. Het was in ieder geval van te voren al duidelijk dat dit spannende wedstrijd zal worden. Aangezien Jager geblesseerd thuis bleef was Leon mee gekomen ter ondersteuning.

De wedstrijd begon stroef voor Heren 3. Het was te merken dat het team zenuwachtig was en dit resulteerde ook in dat Krekkers al snel een gat hadden geslagen door een aantal tactische prikballen te spelen. Heren 3 herpakte zich door vooral een uitstekende service druk te leveren en een goede blokkering neer te zetten. Mede hierdoor kon Heren 3 de zenuwen weg te spelen en stonden zij met 21-15 voor. Krekkers kwamen nog terug, maar het gat was te groot waardoor de 1ste set voor Harambee was met 22-25.

De tweede set begon met een wissel aan de kant Leon & Mart kwamen erin voor Bart & Tariq. Om wat extra aanvalsdruk te leveren. Helaas leverde dit niet veel op aangezien en veel persoonlijke fouten gemaakt werden. Thomas zat zichzelf op te vreten aan de kant en herhaalde meerdere keren “One ball fellas, one ball” Tevergeefs, want het gat al geslagen en het zal lastig worden om terug te komen. Ondanks dat de servicedruk nog aanwezig was maakten Harambee te veel aanvalsfouten. Hein probeerde nog iets met enkele wissels, maar de 2de set ging naar Krekkers 25-19.

Er moest wat veranderen, anders was de wedstrijd al verloren. Hein bracht Leon in voor Bert op buiten en verder was de opstelling gelijk aan de basis van de 1ste set. Het was al snel duidelijk dat Leon en Tariq elkaar gevonden hadden. Leon scoorde veelvoudig door en verdedigend stond Harambee heel sterk. Jaro en Nikola stonden sterk te passen ondanks dat services van de Krekkers erg lastig waren. Veel ballen werden teruggebracht en de servicedruk bleef aanwezig. Het was duidelijk dat de Krekkers moeite hadden met de services van Thomas en Tariq. Gedurende de hele set ging het gelijk totdat Thomas ging serveren. Een time-out hielp niet en mede door een prachtige service van Thomasl ging de set naar Harambee 3 19-25.

De 4de set begon net zoals de 2de set. Harambee oogde nerveus en aanvallend liep het niet, behalve bij Leon. Tariq zocht hem veelvoudig op en zelfs een 3-mans blok kan hem niet stoppen. Dit resulteerde ook dat er een gat van 6 punten was geslagen, maar Harambee maakt daarna iets te veel fouten en werd geen aanvalsdruk geleverd, waardoor Krekkers langzamerhand terug konden komen. Bert werd weer ingebracht voor Nikola om wat meer aanvalsdruk te leveren. Dit lukte, maar desondanks dat de verdediging goed stond was er een setpoint voor de Krekkers op 24-22. Er moest één ding gebeuren, namelijk Leon moest aan het net komen. Dit lukte doordat Bart een tactische shotbal sloeg en het was 24-23. Tariq dacht maar aan één ding alles op Leon en dit lukte na een goede verdedigende bal van Bert werd Leon sloeg hij over het blok naar positie 6, 24-24. Harambee was terug en nu moest het gebeuren.  De volgende rally resulteerde in een botsing aan de kant van de Krekkers waardoor de spelverdeler enige tijd op de grond om vervolgens op te staan en door te spelen.  Ondanks de botsing gaf hij een goede set op de midden die hem langs het blok erin sloeg,25-24. Tariq had nog steeds de dezelfde tactiek, alles op Leon. Pass van Jaro was uitstekend, waardoor de bal naar Leon ging en ronde het af door diagonaal in te slaan, 25-25. Dit was hetzelfde resultaat als de volgende rally door een goede service druk van Tjeerd, 25-26. Tjeerd serveerde en Krekkers probeerde een prikbal  te scoren die werd opgepikt door Jaro en vervolgens scoorde Leon door de bal op een verdediger te slaan, 25-27. De winst was voor Harambee.

Na een zenuwslopende 4de set waar Hein 15 jaar ouder is geworden is de wedstrijd gewonnen door de pizzabakkers van Harambee, 1-3. Ondanks de winst en (voor nu) de koppositie is het nog lang niet klaar voor Heren 3. In deze competitie kan er echt van alles gebeuren, maar Heren 3 heeft hier in ieder geval een hele belangrijke stap gezet om het eind van het jaar met de top mee te kunnen doen.