Heren Quadrupel verbreekt traditie en wint NIET de vierde set.

Harambee Nieuws Flash:

Iets schokkends is er gebeurd. Iets waar we allemaal versteld van stonden. Op vrijdag 25 oktober in het 20e jaar van de 21e eeuw in het Universitair Sportcentrum te Enschede, Overijsel, Het Koninkrijk der Nederlanden is het voorgevallen dat het vierde herenteam van Harambee, de naam Quadrupel dragend, tegen Markel-Up HS 1 de eerste set won. In een spannende, maar toch overtuigende eerste set moest Markel-Up het afleggen tegen het team dat legendarisch was voor het winnen van alleen de vierde set. Zo ging heren Quadrupel met een 1-0 voorsprong de tweede set in. Vol vertrouwen begonnen ze aan de weg van de overwinning met aan het einde de eventuele winst van een eerste wedstrijd. Het ging gelijk op en de punten kwamen steeds hoger, maar helaas kreeg Markel-Up de overhand en eindigde deze set met 20-25. 1-1. De wedstrijd was natuurlijk nog niet verkeken. We konden gewoon nog winnen en de winst aan het einde van die weg was gewoon nog in zicht. Deze set hadden onze heren de smaak weer te pakken en begonnen we met een goede voorsprong. Het vervelende was dat in de loop van de set, de machine bestaande uit de zes spelers aan de andere kant van het net goed begon te lopen. De ene na de andere bal kwam ons nu om de oren en hoewel we ons met een punt verbeterd hebben op de tweede set, was dat niet genoeg om de set te winnen. Met een set verlies van 21-25 liepen we weer naar de andere kant van het veld. Nu spande het erom. Deze set moest gewonnen worden om nog voor winst te kunnen gaan in een vijfde set. De tegenstander ging deze set helaas door met ballen om onze oren slaan en dat koste ons dan ook de wedstrijd. Uiteindelijk hebben wij het af moeten leggen tegen de betere partij met 1-3. Onze winkans van de vierde set is op deze manier gezakt van 100% naar 80% en onze winkans van de eerste set is gestegen van 0% naar 20%. Helaas staan de winkansen van de tweede en de derde set nog steeds op 0%.

(Wederom heb ik de eer om Thijmen te bedanken die ons opnieuw heeft gecoacht. Thijmen, dankjewel.)