Heren 4 behoudt rode lantaarn tegen Wevo 70

Het is Heren 4 afgelopen vrijdag (25 januari) niet gelukt te stunten tegen Wevo 70, 0-4 verlies thuis.

Het was een onwennig vroege wedstrijd afgelopen vrijdag. Heren 2 speelde voor de verandering geen vijfsetter, waardoor Heren 4 als eerste van de teams op het late blok kon beginnen met warmlopen. Na inspelen, inslaan en kort serveren (Wevo had de ballen alvast in de tas opgeruimd, dus besloten wij ook maar te stoppen) kon de wedstrijd beginnen.

Het doel van de wedstrijd was uiteraard eenvoudig: punten pakken. Echter, zoals menig Heren 4 fan inmiddels weet, is dat meestal makkelijker gezegd dan gedaan. De eerste set schoten we dan ook al niet bepaald snel uit de startblokken. Vanaf het begin wisten we dat als we iets wilden betekenen deze wedstrijd, het op de side-out moest gebeuren. De eerste set liet vooral zien dat iets weten en iets uitvoeren toch wezenlijk verschillende dingen zijn, want het was lastig goed grip op de wedstrijd te krijgen: 25-10 verlies.

Dat het geen makkelijke avond ging worden was inmiddels duidelijk, want ook de tweede set was niet veel beter. Hier en daar kwam er nog wel eens een aanval lekker doorheen, maar we bleken slecht opgewassen tegen het snelle spel van Wevo: 25-12 verlies en dus 2-0 achter in sets.

Het derde bedrijf werd aan de kant van Heren 4 een spel gespeeld wat al een beetje meer op volleybal begon te lijken. De service liep wat stabieler en de foutenmarge in de aanval liep wat terug. Om nou te stellen dat we goed in de wedstrijd begonnen te komen is wat veel gezegd, maar het begon er in ieder geval een klein beetje op te lijken nu. Het lukte helaas niet de 20 te bereiken en zo werd ook deze set met verlies afgesloten: 25-16.

Omdat we de wedstrijd toch al hadden verloren besloten we de laatste set niet te volleyballen. Deze set heeft dan ook niet plaatsgevonden. Op het wedstrijdformulier is 25-6 genoteerd.

Deze uitslag betekent dat Heren 4 de rode lantaarn nog een weekje in het bezit houdt. Na de wedstrijd is dan ook onder sfeervol kaarslicht in de sportkantine nagedronken met pilsner

Tegen Wevo is weer gestreden voor behoud

Helaas ging die strijd goed fout

We wonnen hem niet

Tot ons eigen verdriet

Toch voelde de eindstand vertrouwd


Game info

Home team Boyscouts
Guest team Wevo 70 Heren 1
Date 25-01-2019 21:00
Type Reguliere wedstrijd
Location Universitair Sportcentrum
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
Result 0 - 4
Sets 10-25, 12-25, 16-25, 6-25