Weer de volle winst voor Heren 2!!

Wedstrijdverslag 15-11-2019  Harambee HS 2- Fysio Engbersen Aastad HS 1

Dat heren 2 de laatste tijd lekker draait is zeker geen overstatement. Zo werd er in de voorbereiding van de wedstrijd van afgelopen zaterdag al volop geschitterd. Hierin moest zelfs ‘’het vlaggenschip’’ van onze mooie vereniging het afleggen met 3-0 tegen de ervaren vedettes. Het blijft wel zaak om niet overmoedig te worden voor een wedstrijd, elke wedstrijd begint op 0-0, de bal is rond, elke set is een nieuwe wedstrijd. Of hoe onze wijze coach het zou zeggen: Ce dracu faci…..

(Wij verstaan er ook niks van)

Helaas ging dit al vooraf mis, zo werden er al weddenschappen afgesloten over de wedstrijd. Voor elke verloren set moest er een adt getrokken worden. Dat er vooraf veel op het spel stond is dus wel duidelijk. Vooral omdat we tegen de aartsvijand van onze coach moesten spelen: Aastad Heren 1.

Zo liep het met haar ‘’2e’’ team, ook uitkomend in onze competitie, het bijna uit tot een vechtpartij in Almelo. Het advies was dus ook duidelijk van de coach: vechten voor elke bal.

Dit was dan ook wat we deden in de eerste set. We lieten gelijk degelijk volleybal zien. Ook al waren er wat start problemen hier en daar, werd er alom degelijk gespeeld in de eerste set. De setjes lagen lekker, de bal werd regelmatig ingehuft en we maakten het ze knap lastig in de blokkering. De servicedruk werd ook steeds meer opgevoerd gedurende de set, wat de tegenstander totaal uit het spel haalde. Voor je het wist en voordat de echte trouwe fans op de tribune zaten was de set al over: 25-16.

Dit zou dan ook de instelling worden voor de rest van de wedstrijd. Snel klaar zijn en aan het bier gaan. De goede dingen werden dan ook weer getoond aan de inmiddels iets meer gevulde tribune in de 2e set.  Vooral serverend lieten we de ene na de andere goede serie zien aan onze kant. Het is dat we de wedstrijd niet opnamen, anders kon deze zo op netflix. Toen we ook nog ballen gingen verdedigen, wat vaak onze zwakte bleek in voorgaande wedstrijden. Krijg je een duidelijke eindstand:25-11, shit net geen rondje van de coach.  Laten we hier maar voor gaan in de 3e set dachten we toen.

Maar hiervoor waren we natuurlijk al gewaarschuwd, niet overmoedig worden. Na wat tactische wissels bij de tegenpartij, werd het spel dan ook totaal anders. Vooral aanvallend werd het een stuk beter aan de overkant.  Na lang gelijk op te gaan, leek het zelfs op een fiasco uit te lopen. De tegenstander begon uit te lopen en kreeg de setwinst in het vizier. Tel daar bij op dat opeens 4 man op rij dacht: ‘’Toch wel lachen als die rooie een adt moet trekken in de vb vanavond, laten we maar lekker in het net serveren. ‘’ Was de tussenstand opeens 17-21.

Gelukkig werden de prioriteiten weer goed gesteld na een time-out #savethetoto, en werd er opeens echt vecht-volleybal getoond van onze kant. Na meerdere set points weggewerkt te hebben waren wij dan ook diegene die juichten aan het einde van de set: Eindstand 28-26.

Wie zou denken: Nu geven die mannen uit Almelo het wel op, ze hebben toch al verloren. Zou het aardig mis hebben. We hadden het nog knap lastig tegen dezelfde moeilijke opstelling van Aastad in de laatste set.  Over en weer werden er klappen uitgedeeld en het ging gelijk op tot het eind van de set. Tot plots een midden van ons een bloedneus geslagen werd, nu was de maat vol. We moesten onszelf herwinnen!!! Ja zelfs de bloedneus kon hem niet verhinderen om door te serveren. Naast de lastige serve ook goed zijn in de rally was dan ook voldoende om de set binnen te halen: 25-21.

Eindstand 4-0 na een zwaar bevochten wedstrijd, waarin wij het onszelf te moeilijk maakten. We lieten de tegenstander terugkomen in de pot, wat natuurlijk totaal onnodig was.