Heren 2 winterkampioen!

 

Sinds RTL al haar realityprogramma’s, waaronder ook Temptweetion Island, tot nader order van de buis gehaald heeft, lopen de verleiders vaker dan ooit rond in Twente om de buurt onveilig te maken. Dat de winter eraan komt is te merken, want de dagen worden korter en zelfs in de sporthal daalt de temperatuur soms richting het vriespunt. Voor Heren 2 betekende dit maar een ding: De ontknoping in de strijd om het winterkampioenschap komt eraan. Waar de top 3 van de Promotieklasse A zich eind november al afgescheiden leek te hebben van de rest van de competitie, hadden de heren van het tweede nog de wedstrijden tegen de regerend kampioen Apollo 8 en Monica’s Volley ’68 voor de boeg.

Als eerste stond op 29 november de uitwedstrijd tegen Apollo op het programma. Ondanks een stroeve start, waar de verleiders niet aan de Galabal leken te kunnen wennen, werd de tweede set wel met goed spel binnengesleept. In de derde set lieten we echter meerdere setpunten onbenut, waardoor Apollo door kon stomen naar een 3-1 overwinning en onze winstreak vanaf de seizoenstart ten einde kwam. Met 1 verliespunt meer en nog de wedstrijd tegen de niet te onderschatten concurrent uit Losser te gaan leek het Herbstmeisterschaft, zoals de heren van Apollo 3 er graag over schrijven, verder weg dan ooit.

Bij de pakken neerzitten, dat deden de heren van Temptweetion Island zeker niet. De knop werd omgezet en alle neuzen stonden dezelfde kant op, behalve dan die van onze libero’s, die liever naar respectievelijk een halve meter sneeuw en vier zwetende mannen wilden kijken dan zich inzetten voor de winst in de wedstrijd om de tweede plek in de promotieklasse. Na onze nederlaag tegen Apollo was Volley immers langszij gekomen. Hierdoor vond ook Monica het lastig om haar favoriet te kiezen, wat haar deed besluiten op de tribune plaats te nemen. Aan ons de taak dus om haar voor Heren 2 te herwinnen. De liberopositie werd ingevuld door onze roodharige (“Hij heeft helemaal geen rood haar” – Jente H., 07-12-’19) mini van de week, die maar al te graag een keer wilde weten hoe het is om een wedstrijd te winnen.

Ondanks dat beide wedstrijden tegen Volley in het afgelopen seizoen verloren gingen, oogden de mannen uit Losser kwetsbaar en wij vlogen er dan ook vol in! Het devies van interim-libero/coach Mekkes was duidelijk: Spelen vanuit onze eigen kracht. Vanuit eerdere ontmoetingen wisten we dat Volley over goede verdedigende kwaliteiten beschikt en dat punten dus pas gevierd konden worden als de bal écht op de grond was. De wedstrijd begon voorspoedig, maar de vroege voorsprong werd met rommelig spel uit handen gegeven, wat leidde tot verlies in de eerste set. Met een paar kleine wijzigingen begonnen we vol goede moed aan set twee en dat heeft de tegenstander geweten. Met krachtig spel gunden we ze slechts 13 punten, waarmee de stand in de wedstrijd gelijk werd getrokken: 1-1. Waar het inderdaad soms lastig bleek om de vloer binnen de lijnen aan de overkant van het net te vinden, werden dan maar kanonskogels op de arme(n van de) Lossenaren afgevuurd, die de bal meer dan zelden tegen het dak zagen vliegen. De goede lijn werd doorgezet in de rest van de wedstrijd en hoewel de volgende sets niet zo soepel verliepen als de tweede, kwam Volley niet meer in de buurt van setwinst. Vier belangrijke punten in de strijd om het winterkampioenschap waren een feit en wij konden Monica weer met vertrouwen in de ogen kijken.

Een blik op de stand in de Promotieklasse A vertelde ons dat hoewel we Volley overtuigend achter ons hadden gelaten, de achterstand op Apollo inmiddels opgelopen was tot 2 punten (40 om 38). Met nog maar één wedstrijd te gaan in deze seizoenshelft, leek dit een onoverbrugbaar gat, gezien de ervaring van het Bornse team. Onze mond viel dan ook open van verbazing toen wij laat op de vooravond aan de derby tegen Heren 3 onze Nevobo app openden. Devoc had namelijk in Borne niet slechts één of twee punten afgesnoept van de (SPOILER: toen nog) koploper, maar wist de volle buit mee terug naar Delden te nemen met setstanden die weinig aan de verbeelding overlaten. Voor de tweede keer dit seizoen bleek het tactisch plan om oud-Harambeeërs over de regio te verspreiden de gouden strategie om Apollo flink pijn te doen perfect uitgewerkt, terugdenkend aan de koude kermis waarvan de heren uit Borne thuiskwamen na hun bezoek aan Rossum eerder deze herfst.

Met nog een wedstrijd tegoed, wisten de verleiders dat er maar één ding op zat: Als Apollo de druk niet aan kan, dan moeten wij maar winterkampioen worden. Hiervoor waren slechts drie punten nodig tegen het derde van onze mooie vereniging, die tot noch toe drie keer niks gepresteerd hadden. Desondanks mochten er niet zonder meer vijf punten bijgeschreven, want de onderschatting lag op de loer. De wedstrijd zou gespeeld worden in de houten zaal. Dit zou voor ons geen enkel probleem moeten zijn, gezien het cumulatieve aantal wedstrijden dat we hier al gespeeld hadden. Als ik me niet vergis heeft iedereen van Temptweetion Island hier al minstens een wedstrijd in de benen, al dan niet het grootste deel vanaf de bank. Vol vertrouwen werd er dan ook aan de wedstrijd begonnen. Monica besloot ondanks het verwachte niveauverschil tussen beide teams wel met de sterkste opstelling te beginnen en de anderen later waar mogelijk speeltijd te gunnen. Helaas was ons spel in de eerste set zoals het thema van Heren 3 en kostte het onnodig veel moeite om de set binnen te slepen. Wel moet hierbij gezegd worden dat de heren van het derde knokten voor wat ze waard waren en we het zeker niet cadeau kregen. De tweede set liep een stuk soepeler, mede door een lange serviceserie vanaf 13-7, waarbij het publiek drie keer juf-juf voorbij zag komen en menig glas bier de keel in verdween. Een cruciale servicefout kostte Stefan zijn plek in het veld (“Kom jij maar even wisselen Stefan” – Monica C.), maar de set werd overtuigend binnengesleept. Dit was ook de reden dat de derde set met een op meerdere plekken gewijzigde opstelling begonnen werd. Nadat de waterflessen hervuld waren, keken we echter tegen een 7-1 achterstand aan. Deze werd na enkele wissels in de loop van de set omgebogen in een voorsprong en uiteindelijk kwam de setwinst nooit in gevaar. Aan het eind van de vierde set kon geconcludeerd worden dat we ondanks matig spel geen punten hadden laten liggen in deze ‘uitwedstrijd’. Heren 3 mocht de rode lantaarn in ontvangst nemen, terwijl wij Apollo voorbij streefden op de ranglijst en nu zelfs 3 punten achter ons laten. Hiermee werd het WINTERKAMPIOENSCHAP binnengehaald en zo staat Monica voor het eerst in haar Harambeecarrière bovenaan de ranglijst in de promotieklasse.

Wij hopen dat Heren 3 de tweede helft beter hun best doet zodat ze ook op dit plaatje kunnen, nu pasten ze helaas niet op mijn telefoonscherm.

Voor de kerst staat er nog één wedstrijd uit de tweede seizoenshelft tegen Rivo Rijssen op het programma. Hier krijgen we de kans om onze voorsprong op Apollo en de rest alvast wat uit te breiden. Thuis wisten we ze verdiend met 4-0 opzij te zetten, dus het is zaak om dat nog een keer te doen.

Voortvarend gestart aan het seizoen,

Slechts één kleine smet op het blazoen.

Apollo verloor,

Maar wij stoomden door.

Heren 2 is winterkampioen!

 

 


Game info

Home team Heren 3 x niks
Guest team Heren Temptweetion Island
Date 14-12-2019 14:00
Type Reguliere wedstrijd
Location Universitair Sportcentrum
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
Result 0 - 4
Sets 19-25, 14-25, 20-25, 21-25