5-setters == meer volleybal == meer beter✈️✈️✈️

Ten eerste voor de lezers die er snel bij zijn, fijne feestdagen toegewenst! Het einde van het jaar komt weer in zicht en dat betekent dat iedereen moet reflecteren op wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Zijn we tevreden over onze prestaties, wat zijn onze voornemens voor volgend jaar, wat is onze vision 2020 en vision 2030? Voordat we knallend 2020 in gaan is hier onder meer het wedstrijdverslag en wat nieuwjaarsresoluties van Boeing.

Omdat ik niet weet wat een blog nou interessant maakt om te lezen, en ik het de afgelopen tijd meer over escaleren heb gehad dan het daadwerkelijke wedstrijdverslag, schrijf ik deze keer alleen over de schittermagische zuip de minibar helemaal leeg escalatie avond. Omdat wij gratis bier voor 4 uur lang niet genoeg vonden, gingen we deze escalatie avond in met het bijpassende escal8ion team📣🍻🚨 Dat merkte Menno gelijk aan de Ice tijdens het koken van de bodemmaaltijd. Met rietje was deze fles toch degelijk snel weggezet en verplaatste we onze drinkpraktijken naar de minibar. Hier hebben we een avond vol spelletjes, aanvraagnummers en jolijt beleefd. Een activiteit die Harambee zeker kan herhalen😏

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Webton om langs de hel van Harambee te komen. Dit was een wedstrijd die zou bepalen wie er op plek 2,3,4 of 5 zou eindigen voor de winterstop. Bij een 4-0 winst zouden wij dan best-of-the-rest zijn (Pollux is onze F1 Mercedez van de competitie, ofwel de Airbus van de Boeings). In aanloop naar de wedstrijd werd er toch wel een setter probleem geconstateerd. Menno had al aangegeven weg te zijn voor een weekend toen Lars en Ivo zich bedachten om allebei geblesseerd te raken. We zaten 2 dagen van te voren opeens zonder setters😨 Gelukkig hebben de helden Emilie van de volleybal vereniging Dames Drienerlo⚽ en Maarten van Sixcalibur⚔️ ons uit de brand geholpen!

De eerste set hebben we de tegenstander dik ingemaakt. De mannen uit Hengelo moesten duidelijk nog even wakker worden want de eerste set eindigde in 25-15. We legde de druk bij hen en zorgde dat zij niet aan bod kwamen. Dit was in de tweede set wel anders. Zij begonnen met een stevige servesreeks waardoor we vroeg veel achter kwamen. Over het vervolg van de set hebben we dit gat langzaam dicht weten te krijgen, maar dit mocht niet baten. We verloren de tweede set met juf-25.

In de derde set ging het helemaal mis. De concentratie was er bij ons niet meer in de servicepass, en kwam deze een keer goed aan, werd er slap of in het net aangevallen. Zij hadden uiteindelijk een servicereeks van 11, waarop wij dachten, we spelen thuis dus we kunnen wel ketsen. Dit waren we niet gewend van onszelf en de stemming zat er dus ook niet meer in. Wij waren deze keer degene die met 15 punten het veld afdropen.

Maartoen, in de vierde set was het tijd voor ons geheime wapen: alle drie de Maartens in het veld🤯!!! Deze overwelmende kracht kon de tegenstander niet tegenop en we schitterde een 25-13 overwinning eruit. We dachten de ultieme opstelling te hebben en gingen met team Maarten ook de vijfde set in. Deze ging heel lang gelijk op, en ook vanaf de tribune werd een keer voor ons gezongen, echt fantastisch! Helaas moesten we door veel eigen fouten toch onder doen aan Webton en verloren we de laatste 5 punten op een rij voor een 11-15 verlies. Al met al in sets dus 2-3 verloren waar beide teams qua posities in het klassement niks opschoten. Wel is het nog steeds heel spannend voor de tweede plek.

We willen daarom ook in de tweede helft van het jaar meer en harder gaan winnen. Al die 5-setters zijn wel leuk, maar je haalt er geen goede hoeveelheid punten mee. Ook zijn de teams die na ons moeten spelen daar wel een beetje klaar mee hoorde ik, om over de scheidsrechters maar te zwijgen, sorry Esmee🙈 Om ons niveau dus wat op te krikken staat er een oefenwedstrijd met Sixcalibur⚔️ in de planning. Kevin zegt dat dit een makkelijke 4-0 overwinning voor hen wordt. Dat willen wij nog wel eens zien. Hierover zullen we je natuurlijk up-to-date houden. Hopelijk kunnen we hiermee in ieder geval wel de best-of-the-rest worden.

Limerick

De setters van de Boeing waren kwijt

Hierdoor was team Maarten een feit

De pieken en dalen

Lieten ons falen

Toasten doen we maar op de gezondheid


Game info

Home team Heren Boeing Juf4Juf
Guest team Webton Hengelo Heren 5
Date 21-12-2019 11:30
Type Reguliere wedstrijd
Location Universitair Sportcentrum
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
Result 2 - 3
Sets 25-15, 21-25, 15-25, 25-13, 11-15