Heren 3 verrassend onderuit in Almelo

Heren 3 verrassend onderuit in Almelo

 

Almelo – De paars-oranje formatie uit Enschede heeft zaterdag een verrassende nederlaag geleden tegen de volleyballers van Aastad uit Almelo. Na het winnen van de titel vorig jaar, lijkt het prolongeren van de titel dit jaar een lastige opgave na het 4-0 verlies tegen de Almeloërs voor de mannen van Harambee heren 3. De gedoodverfde titelfavoriet had het met name aan het eind van de sets lastig met het venijnige spel van Aastad heren 1.

 

Na een uiterst efficiënte woordenwisseling op whatsapp bleken de Hein Mekkes’ manschappen zich te verzamelen in Almelo voor een lunch op locatie. Wegens transport-technische problemen voegden twee spelers zich bij de formatie van Harambee heren 5 om zich gezamenlijk richting sporthal Mölnwiek in Almelo te begeven en helaas konden zij dus niet genieten van de verrukkelijke middagmaaltijd die in het huis van de ouders van een van de spelers werd gebruikt. Voor de reis naar en door Almelo had de sterrenformatie zich goed voorbereid door zich te bewapenen met enkele attributen. In Almelo moet je immers altijd op je hoede zijn voor dreigend gevaar. Eenmaal aangekomen in de sporthal bleek Heren 3 – Aastad Heren 1 niet de enige derby van de dag te zijn. Ook het vijfde garnituur van Harambee had zich namelijk gemeld in de sporthal in het zuiden van Almelo. Getweeën maakten de twee sterrenteams zich gereed voor beide wedstrijden om vervolgens nog 20 minuten te wachten op wedstrijden die nog uitgespeeld moesten worden.

 

Uiteraard was dit een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Na Heracles Almelo – FC Twente is Harambee – Aastad natuurlijk de grootste derby in deze regio. De tribune was dan ook nagenoeg uitverkocht. Maar liefst een derde van de stoeltjes op de tribune waren gevuld voor het spektakel dat op het punt van beginnen stond. Na een warming-up van een bijzonder hoog niveau was het dan eindelijke tijd voor de wedstrijd waar menig Twentenaar al maanden naar had uitgekeken. De wedstrijd begon met een service van de mini van de maand van Aastad Almelo. Een goed afgemeten service werd knap gepareerd door het team van oefenmeester Hein Mekkes. Na een spectaculaire rally was het de mini van de maand, een van de grootste talenten van West-Europa, dat het punt scoorde.

 

Anderhalf uur later was het 4-0 in sets voor de mannen van V.C. Aastad Almelo toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Een verrassende uitslag. De middenmoter onttroont de kampioen van vorig jaar. Het wordt nu wel erg lastig om twee jaar op rij kampioen te worden. Een afstand van 45 punten lijkt onoverbrugbaar, maar de bal is rond en de antenne is rood-wit dus wie weet wat er nog kan gebeuren dit seizoen. Dat dit een beladen derby is bleek wel uit wat er na de wedstrijd plaatsvond. Beide teams van Harambee bleven in de kleedkamer achter om daar eerst het eigen meegebrachte bier te nuttigen om vervolgens niks in de Almelose kantine te bestellen. De punten bleven in Almelo, maar het geld in Enschede.


Game info

Home team Fysio Engbersen Aastad Heren 1
Guest team Heren 3 x niks
Date 25-01-2020 15:30
Type Reguliere wedstrijd
Location de Veste
H.F. Roetgerinklaan 5
7623AX Borne
Result 4 - 0
Sets 25-13, 25-14, 25-17, 25-14