De kippenslachterij gaat door in onze houten boerderijzaal!

Met als seizoensopening een toernooi in het mooie Ibbenbüren, een toernooi in Apeldoorn, een VBT die niet in het Sportcentrum kon omdat de zalen kapot zijn, net als Dennis die nu voor het gemak maar meetrainer is, en ohja een nieuwe coach, konden we afgelopen zaterdag dan toch eindelijk van start in een maagdelijk nieuw volleybalseizoen.

Waar we vorig jaar als Heren Cheina nog keurig werden gered van de ondergang door the mother land, konden we dit jaar als nieuw groen teampje aan de slag. En wat voor slachting werd het.

We kwamen oog in oog te staan met het eerste team van Apollo (die hadden blijkbaar niet zo veel zin meer in vrij intensief volleyballen en gingen wel even gezellig ballen in de derde divisie). We mochten ze van Monica, ondanks het hoge derby-gehalte, eigenlijk niet écht verwelkomen, integendeel. Opvreten zouden we ze, uit elkaar trekken, vermorzelen, kapotstuk yeeten, enfin. Nadat de (bij de vrouwen en sommige mannen) meest felbegeerde Roemeense nieuweling bij Harambee de Noormannen had toegesproken, en ze verteld had vooral waarde te hechten aan het proces en niet aan het uiteindelijke resultaat, ging het los.

En zo begonnen de Vikingen, zonder publiek, alleen met zichzelf, bijgestaan door wat willekeurige Roemeense kreten en soms met werkende livestream voor de achterban aan de veldslag. De kippenboerderij van Borne had vrij snel door dat de Enschedeese Noormannen het niet gratis zouden weggeven met een pitcher bier toe, maar dat er wel degelijk een spreekwoordelijk ‘stapje bij’ gezet mocht gaan worden, omdat het anders fataal zou worden voor ze.

De uitputtingsstrijd ging los, met de eerste set voor de Vikingen, met in de tweede set acties waarbij het nieuw geïntroduceerde Harambee ArendsOog UltraBeslissende-in-uit-systeem in retrospect uiterst nuttig bleek te zijn, omdat Big Sexy Niek een bal zo hard in de twee meter sloeg, dat beide scheidsrechters geen idee hadden waar die bal in het veld was beland (ook al stond de krater nog overduidelijk in het tweemetergebied na te sudderen). Gelukkig hebben we de beelden nog en weten we allemaal dat de tweede set prima naar Harambee had moeten gaan:

BAL WAS IN, FY FAEN!

Een 1-1 werd vervolgens een 2-1, met woeste actie na woeste actie. Eigenlijk verrassend goed voor een eerste wedstrijd, en blijkbaar toch vrij vermoeiend voor de studenten die nog last hadden van de corona-kilo’s die er tussen maart en september onvermoeid bij op gedronken zijn, zonder daarnaast ook maar een minuut te sporten. Dit drankgedrag kwam ook klassiek weer naar boven drijven toen de geur van bierconsumerend Harambee uit de kantine de Houten zaal penetreerde. “Føkoes now everybody Guys!” had het solaas moeten bieden waarmee in de vijfde set de kippen van Apollo dan toch echt aan het spit geregen hadden moeten worden. Echter bleek de ervaren garde van onze vrienden vijanden toch van klein overgewicht te zijn voor de studenten van het mooie Harambee, met een 12-15 verlies in de vijfde set.

Al met al een woeste modelwedstrijd en een lekkere seizoensopener, een tevreden oost-Europese delegatie en honger voor vooral MEER KIP. Vikingen moeten immers goed eten, anders gaan ze dood.

Na de eerste veldslag werd dan toch gelukkig voldaan aan de inmiddels zo gegroeide eerste levensbehoefte van de Noormannen (volleyballen tussen maart en september was écht geen ding hoor, geloof me), het goudgeel gerstenat mocht dan toch eindelijk vloeien. En oh zo gelukkig als de Scandinavische heersers waren hebben ze in een opwelling nota bene tijdens het uitzenden van hun eigen teampresentatiefilmpje ook nog een krat bier doormidden gehakt met hun favoriete strijdgerij. Want Vikingen willen immers alles stuk maken, hun tegenstanders rauw verslinden, en gewoon een beetje feesten en escaleren.

 

Er waren eens strijders uit ‘t noorden
Die wilden de tegenstanders vermoorden
Volgens de wet mocht het niet
Dus speelden ze quitte
Waarna ze de tie-break verloorden

 

Fy faen!

 

 


Game info

Home team Vikings
Guest team Apollo 8 Heren 2
Date 26-09-2020 16:00
Type Reguliere wedstrijd
Location Universitair Sportcentrum
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
Result 2 - 3
Sets -, -, -