Wedstrijdverslag Dames Zes-R 10 oktober 2020

Zaterdag 10 oktober had Dames Zes-R haar eerste (en laatste?) thuiswedstrijd van het seizoen. Vol goede moed verzamelden we voor de wedstrijd in de hallen van het sportcentrum. Het was de eerste wedstrijd met coach Wijtse en we hadden afgelopen week goed getraind, dus we waren er helemaal klaar voor. Na enige verwarring over wie ook alweer welk nummer had en welke shirts onze invallers Suzanne en Mijke nou precies aan moesten trekken betraden we het veld. Tijdens het inslaan zagen we al dat de dames van Havoc Dames 5 best goed konden aanvallen, en daar werden we best zenuwachtig van.

De eerste set begon dan ook niet zo spetterend. We stonden al gauw tien punten achter en vroegen ons af hoe we ooit van deze achterstand terug konden komen. Gelukkig hoefden we niet lang op het antwoord te wachten: de opslag van Kylie en Lianne deed ons beseffen dat we het deze wedstrijd moesten hebben van onze service. Na een dappere inhaalslag hebben we de eerste set gewonnen met 25-23!

Vastbesloten om de volgende set minder spannend te maken, begonnen we aan de tweede set. Maar de tegenstanders wilden winnen, en lieten niet zomaar over zich heen lopen. Ook zij hadden een goede opslag, waar we af en toe veel moeite mee hadden. Deze set was uiteindelijk wel een klein beetje minder spannend dan de eerste, we wonnen hem namelijk met 25-22!

Na de heuse strijd die we al geleverd hadden waren we toch wel een beetje moe. Gelukkig waren daar Suzanne en Mijke die in de derde en vierde set wat frisse energie in ons team brachten. Met hun hulp wisten we ook de derde set te winnen, en wel met 25-21.

Vastbesloten om dat laatste puntje niet aan de tegenstander te geven, bleven we ook de vierde set strijden. Na een moeizame start kwamen we terug en wonnen we ook de laatste set van Havoc Dames 5, het werd 25-19.

Na deze spannende wedstrijd toch met 4-0 te hebben gewonnen, staat Dames Zes-R gewoon tweede, op acht punten achterstand van de koploper. Maar ja, die heeft ook twee wedstrijden meer gespeeld dan wij. Na onze scheidsrechter Ivo zijn welverdiende lasagne gegeven te hebben, genoten wij voor het Sportcentrum nog even van heerlijke stroopwafels en wat sinaasappelsap. Hopelijk mogen we snel weer volleyballen en kunnen we dan onze winning streak voortzetten! O ja, Suzanne en Mijke, heel erg bedankt voor het meespelen, we hadden jullie hulp hard nodig!