The jinx bird...

Aloha dear reader(s):

Let us take you on another wave-filled journey through our recent match against Twente-Sparta. Herwin thought it would be a good idea to pin a bird on his vest today, but next time he might want to do a little more research on the type of bird... It turned out to be a jinx bird, which affected our performance. After our previous encounter with Twente-Sparta, where we lost 3-1, we hoped to take revenge and secure the victory this time...

The first set started promisingly. We rode the wave with our opponents and were tied at 21-21. However, we could not catch the right wave anymore, resulting in a final score of 22-25. In the second set, we were surprised by a strong start from the opponents. With a deficit of 4-12, it looked like it would be a tough battle, but just like in previous matches, we managed to turn the tide and fought back to 13-16. Unfortunately, the opponents then pulled ahead again, ending the set at 18-25.

The third set seemed to bring some luck our way. We started with a 6-0 lead and managed to 'hold' that advantage to 17-12. But just when we began to think we could secure the set, the opponents came back like a powerful wave, and before long, it was 21-20. After an injury on their side, we lost our rhythm, leading to a score of 21-25. Thankfully, the crowd continued to support us, including Yuri with the following wonderful gesture:

Losing the fourth set 19-25 was certainly not due to the encouragement we received. Whether it was due to the jinx bird or also partly because the opponents simply knew how to see through us reasonably well throughout the whole match, so that they were often standing exactly where the ball was coming, it was in any case difficult for us to get the ball on the ground in their court, resulting in a 0-4 loss.

Next Saturday, it’s time for a new challenge, this time against Twente'05 DS1. Although it’s an away game, it’s not far from home, so if you don’t want to miss your weekly volleyball matches come and cheer us on at the Pathmoshal. We hope to see you there!

---

Aloha lieve lezer(s),

Laat ons jullie meenemen op een wederom golvende reis door onze afgelopen wedstrijd tegen Twente-Sparta. Het leek Herwin een goed idee om vandaag een vogel op zijn vest te spelden, maar volgende keer mag hij wel wat meer onderzoek doen naar het soort vogel... Het bleek namelijk een pechvogel te zijn, wat invloed bleek te hebben op ons resultaat. Na de vorige ontmoeting met Twente-Sparta, waarin we 3-1 verloren, hadden we gedacht revanche te kunnen halen en deze keer de overwinning te pakken...

De eerste set begon veelbelovend. We golfden een keer mee met de tegenstanders, en zo stonden we op gelijke hoogte met een stand van 21-21. Maar we wisten niet langer meer de juiste golf te vangen, wat leidde tot een eindstand van 22-25. In de tweede set werden we vervolgens verrast door een sterke start van de tegenstanders. Met een achterstand van 4-12 leek het een pittige strijd te gaan worden, maar we wisten, net als in voorgaande wedstrijden, de wind te keren en ons te herpakken tot 13-16. Helaas wisten de tegenstanders vervolgens weer uit te lopen tot 18-25.

De derde set leek het geluk eindelijk wat meer onze kant op te vallen. We starten met een voorsprong van 6-0 en wisten de voorsprong 'vast te houden' tot een stand van 17-12. Maar net toen we begonnen te denken de setwinst binnen te halen, kwamen de tegenstanders terug als een krachtige golf en niet veel later stond het alweer 21-20. En na een blessure aan hun kant, wisten we niet meer in ons eigen ritme te komen en werd het 21-25. Gelukkig bleef het puliek ons steunen, waaronder Yuri met het volgende mooie gebaar:

Dat we uiteindelijk ook de vierde set verloren met 19-25 lag dan ook zeker niet aan de aanmoediging. Of het het gevolg was van de pechvogel of toch ook deels doordat de tegenstanders ons simpelweg gedurende de hele wedstrijd redelijk goed wistsen te doorzien, waardoor ze vaak precies daar stonden waar de bal kwam, het werd in ieder geval lastig voor ons om de bal in hun veld op de grond te krijgen, met een 0-4 verlies tot gevolg.

Komende zaterdag is het alweer tijd voor een nieuwe uidaging, deze keer tegen Twente'05 DS1.En howel het een uitwedstrijd is, is het niet ver van huis, dus mocht je komed weekend je wekelijkse volleybalwedstrijden niet willen missen, kom ons dan ook zeker aanmoedigen in de Pathmoshal. We hopen jullie daar weer te zien!