Punten uit Enschede voor Dames 8

Jippie! Deze week weer een echt wedstrijdverslag van Dames Escal8tion! Met heel veel energie en zin om eindelijk weer een wedstrijd te spelen vertrokken wij richting de Pathmoshal om het op te nemen tegen Twente ’05 Dames 5. Daar kwamen we bijna allemaal op tijd aanzetten, behalve natuurlijk onze vaste incapablo. Die dacht dat we een halfuur later hadden afgesproken, maar gelukkig was daar onze lieve invalster Anouck die er voor heeft gezorgd dat ze toch nog wel soort van bijna op tijd waren. 

 

We moesten deze week ook genoegen nemen met een andere coach. Kevin was op vakantie dus die had ervoor gezorgd dat Maarten bij ons kwam coachen. Ook Martijn was erbij, die eigenlijk alleen zou aanmoedigen, maar hij kon het toch niet laten om de rol van  assistent-coach op zich te nemen. Met mooie Harambeesjaals moesten zij ons naar de overwinning helpen! 

 

De biersokken werden weer omhoog gehesen en om 17:00 konden we beginnen met de wedstrijd. De eerste set verliep nog niet erg lekker. Onze service blijft een vast probleem en hier hebben we dan ook veel punten mee weggeven. Helaas hebben we deze set verloren met 25-19. 

 

Na wat druiven te hebben genuttigd konden we met volle moed de tweede set ingaan. We begonnen stukken beter te spelen onze service ging daadwerkelijk het net over, jeeej! Deze  set hebben we dan ook gewonnen met 22-25. 

 

Echter kon het spel echt nog wel wat beter. In de derde set viel alles gelukkig op zijn plaats. We hebben de dames van Twente ’05 verbazingwekkend genoeg helemaal weggeserveerd en pakten deze set erg gemakkelijk. Na de 14-25 winst gingen we door naar de hopelijk laatste set van de wedstrijd. 

 

Maar omdat dames Escal8tion wel houdt van wat spanning, leek het ons een goed plan om deze set weg te geven. De energie van de tegenstander was iets hoger dan we hadden verwacht na de inmaak partij in de vorige set en jammer genoeg verloren we deze set met 25-18. Het was tijd voor een ontzettend geliefde vijfde set!

 

De laatste set begon vrij spannend, tot Esmee aan serve kwam. Poh, wat was zij aan het shinen! Mede door haar geweldige service en veel energie van de bank kwamen we op matchpoint. Wij begonnen enthousiast “een keer ketsen is genoeg” te zingen, en wat heeft dat geholpen. De servicebal werd geketst en de set werd met 10-15 gewonnen! Weer 3 punten binnen voor Dames Escal8tion!!! 

 

Na de wedstrijd gingen we met z’n allen een hapje eten bij Janneke, waar een anoniem iemand al iet wat aangeschoten aankwam door het drinken van het geliefde douche kanon. Na de heerlijke wraps naar binnen te hebben gewerkt, hadden we nog de bokkenpootjestaart van Julia tegoed als toetje. 

 

De buikjes waren weer gevuld en het was tijd om op de fiets te springen naar Borne, waar de harde kern van dames Escal8tion hun escalerende vermogen kon laten zien. Onderweg nog even een kiekje gemaakt met de Eiffeltoren en rond 23:00 kwamen we eindelijk aan in de Veste. Helaas was het Oktoberfest al om 01:00 afgelopen en konden we vrij snel weer op onze fietsen terug naar Enschede. Toch hebben we twee uur kunnen genieten in Borne en was het de fietstocht zeker waard!

 

Volgende week is dames Escal8tion weer te bewonderen in ons eigen Sportcentrum waar we het zullen opnemen tegen Unisson dames 2. De prognose ziet er gunstig uit voor ons, dus als je ons wilt zien shinen, kom vooral kijken om 13:30!

 

Limerick:

De aankomst verliep niet heel erg vlot,

Toch sloegen we de tegenstanders kapot,

De overwinning nabij,

Met bier erg blij,

Er rijmt bijna niks meer dus hutspot


Game info

Home team Twente '05 Dames 5
Guest team Dames Escal8tion
Date 09-11-2019 17:00
Type Reguliere wedstrijd
Location Pathmoshal
Veilingstraat 20
7545LZ Enschede
Result 2 - 3
Sets 25-19, 22-25, 14-25, 25-18, 10-15