Wederom overwinning voor Dames 8

Afgelopen zaterdag mochten we weer schitteren in het mooie sportcentrum! De dag begon met een gezellige lunch met een paar dames van Dames 7. Of nouja, voor de meeste spelers dan... Anderen moesten 's ochtends vroeg nog heel brak uit Eindhoven komen reizen om vervolgens te denken dat haar fiets was gestolen op station (was hij niet, hij stond er vanochtend blijkbaar gewoon) en haar moeder moest bellen om haar naar het sportcentrum te brengen. Gelukkig had Heren 7 door dat niet iedereen van ons op tijd zou zijn, en dus maakten zij er maar een spannende vijfde set van zodat iedereen tóch op tijd was.

Nu deze wedstrijd al zo ver uitgelopen was, wilden wij gaan voor een snelle overwinning! Dus de eerste set gingen we knallen. En jeeeetje wat hebben we dat gedaan. Alles verliep ontzettend soepel, het passen ging lekker, de setjes kwamen mooi aan en de ballen werden keihard gepompt! Daarbij hadden we ook nog geweldig publiek dat ons keihard heeft aangemoedigd met veel liedjes en getrommel (thanks daarvoor <3) Het kon dan dus ook niet anders dan dat deze set met volle overtuiging naar Harambee ging! Met een 25-11 winst en erg veel plezier liepen we naar de andere kant voor de volgende set.

Wat er in deze set gebeurde weten we zelf ook niet zo goed.. Het sloeg allemaal een beetje om, en op een gegeven moment stonden we 12-20 achter. We gingen het natuurlijk niet laten gebeuren dat we zo hard werden ingemaakt nadat wij net zo'n goede set achter de rug hadden. Daarom pakten we de energie van de vorige set weer terug en dat was ook zeker te zien in ons spel. Helaas konden we deze set niet meer pakken, maar we hebben het de tegenstander zeker nog moeilijk gemaakt. Deze set eindigde met 21-25.

Tijd voor de derde set! Als we dit met dezelfde hoeveelheid energie gingen doen als het einde van de tweede set moest dit geen probleem zijn! En dat was het ook zeker niet. Alles ging weer erg lekker, we speelden goed in 3 keer en de meest moeilijke balletjes van de tegenstander werden nog net van de grond afgehouden. Dit laatste leverde ook veel leuke schwalbes op inclusief wat blauwe plekken en een dikke enkel voor Inez. Omdat we de energie weer helemaal terug hadden gevonden werd deze set dan ook gewonnen met 25-16.

Tijd voor de, hopelijk, laatste set! Want zin in een laatste set hadden we écht niet, gezien het al best wel laat was. Ondertussen kwam er ook steeds meer publiek naar onze kant van de zaal op de tribune. We gingen er ook deze set weer vol voor, maar helaas speelde de tegenstander opeens best wel goed terwijl wij juist een beetje aan het inkakken waren. Het leek wel alsof dit veld deze dag vervloekt was voor 5 setters, want de vierde set was helaas niet de laatste set en eindigde met 22-25.

Maar goed, een vijfde set dus. Eigenlijk ook wel weer heel leuk, want ondertussen waren wij de enige wedstrijd die nog bezig was! Dit betekende erg veel publiek en extra harde aanmoedigingen! En ja hoor, die extra aanmoediging hielp zeer zeker. We speelden de tegenstanders helemaal weg! Met een verbluffende 15-6 kunnen we toch nog een klein beetje trots zijn op onszelf na deze wedstrijd. 

Tijd om te doucheeeen, inclusief douchebier natuurlijk! Helaas was de persoon die bier moest halen vergeten dat er ook iemand een kanon moest onder de douche, wat voor die zekere persoon in kwestie toch wel een hele opluchting was.

Na de wedstrijd was er ook nog een vet leuke pubquiz, georganiseerd door de sfeer. Helaas was de laatste ronde niet zo leuk voor iedereen uit Dames 8, maar he, dat terzijde. Het was nu tijd om te doen waar we het best in zijn; ESCALEREEEEN 

 

Limerick:

De wedstrijd begon aan de late kant,

Dat was toch wel een hele toestand,

Maar sinds de start,

Pompten we hard,

Punten voor ons is de eindstand.


Game info

Home team Dames Escal8tion
Guest team Unisson Dames 2
Date 16-11-2019 13:30
Type Reguliere wedstrijd
Location Universitair Sportcentrum
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
Result 3 - 2
Sets 25-11, 21-25, 25-16, 22-25, 15-6