Dames 8 pakt een puntje als Pippi

Afgelopen zaterdag was het dan weer tijd voor dé wedstrijd van het jaar; Harambee dames 8 tegen Harambee dames 7. Voor dat de wedstrijd kon beginnen moesten we ons uiteraard even volproppen met een heerlijke lunch. Gelukkig was iedereen hiervoor ook mooi op tijd aanwezig *kuch Kyra en Julia kuch* (maar wel bedankt voor het meespelen Kyra, we love you)

Omdat we van te voren al wisten dat onze tegenstanders erg nerveus waren voor deze wedstrijd, wilden we daar natuurlijk een beetje gebruik van maken. Van te voren spraken we af de hele tijd veel plezier te blijven hebben en heeeel veel te zingen en te juichen. Ook was daar het intens(e) (goede) idee om onze haren allemaal in twee vlechtjes te doen, Pippi stijl. Helaas hebben we maar één kapster in ons team zitten en waren we niet op tijd genoeg om iedereens haar in te vlechten. Dit resulteerde in één Pippi die halverwege de wedstrijd een vlechtje verloor en toen maar met half los haar heeft verder gespeeld, en een Pippi met echte recht op staande vlechtjes. Gelukkig zorgde dit voor erg veel plezier en hadden we daardoor nóg meer zin om de wedstrijd te gaan knallen!

Tijdens de eerste set moesten we nog een beetje inkomen. De keeltjes deden nog een beetje pijn van de dag daarvoor en moesten dus nog eventjes opwarmen. Toch speelden we nog best prima in deze set en werden er balletjes lekker hard ingepompt! Deze set eindigde dan ook in 17-25. 

Tijd voor de tweede set; de keeltjes zijn warm en we hadden er weer zin in! Tijdens deze set gingen we dan ook weer knallen. Ons best hebben we deze set ook zeer zeker weer gedaan, en hoewel we aanzienlijk enthousiaster waren dan de tegenpartij verloren we deze set helaas weer. Dit keer met 16-25.

Dan was het nu dus het moment om écht te gaan shinen, als we nog wilden winnen moesten we deze set pakken. Er werd nóg harder geslagen, ballen werden keihard afgeblokt en de stemmen van de mensen aan de kant gingen he-le-maal naar de klote! Maaar, helpen deed het zeker! Deze set was dan ook voor dames Escal8ion en dit hebben we ook goed laten weten aan iedereen in de zaal!

Nu kwam het spannendste gedeelte van de wedstrijd, de 4e set terwijl we 2-1 achter stonden... Na een goede peptalk van de coach over dat we plezier moeten blijven hebben en gewoon keihard moeten rammen was het tijd om te laten zien wat we kunnen! Hop hop hop dames aaaacht, dames aaaacht, dames ahaahaacht! En een spannende set was het ook zeker. We speelden echt intens lekker en doken en vlogen overal de zaal door om alle onmogelijke ballen toch nog te pakken! Op een gegeven moment stond het 18-18, heeeul spannend dus. Helaas vonden wij dit allemaal ook erg spannend en dat was te zien aan ons spel. We hebben nog gestreden om deze set toch nog binnen te halen, maar helaas is dat net niet gelukt.. Deze set eindigde in 21-25.

Toch waren wij een stuk vrolijker na de wedstrijd dan de meiden van dames 7, en dat geeft dan toch wel een heel goed gevoel! Daarna was het tijd om de kantine in te gaan om de nodige biertjes te nuttigen en wat lekkere kaasjes van ons kaasplankje te eten! Gelukkig had iedereen echt nog vet veel zin om daarna nog naar de vb te gaan om de verjaardag van één van de teamgenootjes te vieren (toch Inez en Kyra?) Maar zo werd dit thuisweekend wederom lekker afgesloten!

 

Limerick:

Dames 8 speelde tegen dames juf,

Dat is natuurlijk zeer zeker niet suf,

We ramden de bal,

Dat gaf echt een knal,

Na de wedstrijd hadden we nog puf. (Om ons helemaal de tering in te zuipen in de vb)


Game info

Home team Dames Escal8tion
Guest team Dames 3x3=7
Date 11-01-2020 13:30
Type Reguliere wedstrijd
Location Universitair Sportcentrum
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
Result 1 - 3
Sets 17-25, 16-25, 25-22, 21-25