Dames 8 shinet in de Houten Zaal

Door de enorme teleurstelling dat we tijdens het familieweekend onverwachts niet meer moeten spelen wilden we onszelf even opvrolijken en compenseren we dit met een mooi wedstrijdverslag van onze laatst gespeelde wedstrijd.

Dat we het in die wedstrijd moesten opnemen tegen een team dat veel hoger in de ranking staat hield ons zeker niet tegen. Met een gezamenlijke lunch voor de wedstrijd kwam de stemming er alvast goed in. Uiteraard kwam één van de spelers weer eens te laat aan voor de lunch, maar ach, dat zijn we ondertussen wel van d'r gewend.

Toen het dan echt tijd was voor de wedstrijd begonnen we meteen te schitteren! Met wat trouwe supporters op de tribune van de houten zaal konden we er helemaal tegen aan. Helaas bleek het in de eerste set toch dat het andere team wel wat beter speelde dan dat wij op dat moment deden. Ondanks dat we goed speelden ging deze set met 16-25 naar Vrivo.

In de tweede set, na een lekkere peptalk van coach Kevin, was het tijd om bij te pakken. Want de tegenstanders zo makkelijk laten winnen was natuurlijk niet de bedoeling. En wat deed die peptalk ons goed! Schitteren is zeker wat we nu deden. Het enthousiasme zat er in, de liedjes werden vanaf de bank, vanaf de tribune en vanuit het veld luidkeels gezongen. Ondanks dat we deze set echt heel lekker hebben gespeeld ging ook deze set naar Vrivo met 23-25.

Na deze spannende tweede set hadden we er in de derde set super veel vertrouwen in! Als we 23 punten kunnen pakken, dan moet 25 ook te doen zijn als we nog ietsje meer ons best doen. De set begon voor ons niet zo lekker.. Op een gegeven moment stonden we zelfs met 8-21 achter. Dan heb je er geen vertrouwen meer in, zou je denken. Maar dat hadden wij zeer zeker nog wel! Opgeven daar doen wij niet aan, en daardoor zijn wij in deze set toch nog goed teruggekomen met 22-25 als eindstand van de derde set.

Omdat we toch nog een puntje wilden pakken en we de derde set zo goed hadden afgesloten gingen we er in de laatste set echt helemaal voor! Voor alle (bijna) onmogelijke balletjes werd gedoken, goede aanvallen van de tegenstander werden afgeblokt en zelf pompten we ballen hard in het veld van de tegenstander. In deze set stonden we op een gegeven moment ook ver voor en dit leek echt onze set te worden! Helaas pakten ze bij de tegenstanders aan het eind heel hard bij, en konden wij de voorsprong niet behouden. Deze set eindigde dan ook weer met 23-25.

Ondanks dat we niet hadden gewonnen waren we toch intens blij. Want lekker gespeeld hadden we zeker! En bij Dames Escal8ion is er natuurlijk maar 1 manier om dat te vieren; BIER!