Tamara's toto zorgt voor 3-2 overwinning

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus werd er zaterdag door Els voor een goede lunch gezorgd. Verse broodjes van de markt, geweldig beleg en 3 pakken drinkyoghurt moesten ervoor zorgen dat dames strandwacht genoeg energie had voor de wedstrijd. Met volle magen en vol enthousiasme vertrokken we op de fiets naar de Diekmanhal. Tamara fietste al vol goede moed weg in de hoop dat ze de goede kant op fietste. Ook zij heeft uiteindelijk besloten om toch maar even te wachten op iemand de weg wel wist.

Eenmaal in de sporthal kwamen we Nadia tegen, onze geweldige invalcoach. Ze heeft ons tijdens het warmspelen goed bijgestaan; daarna was Lars al gearriveerd van zijn eigen nederlaag. Lars kende blijkbaar het begrip ‘shinen’ niet, dus wij waren vastbesloten om hem dat even te laten zien. Zo blijkt maar weer, de coach weet ook niet alles.

De eerste set begonnen we niet helemaal shinend aan, dat ging toch niet zo soepel. Maarrrrr, zoals je van een strandwacht verwacht (hee 2x 8), uit een lastige situatie komen is prima te doen. Iets verder in de set hebben we ze weer ingehaald. Met 25-19 hebben we gewoon de eerste set van het jaar gepakt. Dat is nou shinen Lars.

Vastbesloten om daar meteen de 1e wedstrijd van het jaar van te maken begonnen we aan de 2e set. Helaas is overmoedig ook een ding en was de tegenstander hier op stoom gekomen. Servicefouten, hier en daar een keer miscommunicatie en wat fouten in de aanval zorgen ervoor dat de 2e set een verloren zaak was, 17-25. Ook de 3e set liep niet lekker, die verloren we met 19-25.

Aan het einde van de 3e set vertelde Tamara ons dat ze bij de toto 3-2 voor ons had ingevuld. Ze zei dat ze daarom slecht had gespeeld, want ja, anders hadden we natuurlijk sowieso gewonnen. Dus dat we wel de 4e set moesten winnen, en dan meteen de 5e ook. Lekkere tactiek Tamara. Ietwat ontevreden over dat ze niet 4-0 had ingevuld gingen we dan maar daarmee aan de slag. Alles liep geheel volgens Tamara’s plan, want we wonnen met 25-16.

De 5e set was een feit. Voor sommigen van ons een nieuw concept (even wennen dat je ook gewoon setjes kan winnen), maar daardoor alleen maar leuk. Kyra was alleen niet zo blij, die had geen zin om nog een 5e set te moeten fluiten. Sorry Kyra, volgende keer vult Tamara wel gewoon 4-0 in en dan kunnen we het sneller afmaken. Uiteindelijk hebben wij ook deze set nog spannend kunnen maken. Van 8-3 voor naar 8-9 achter staan, wij kunnen het zeker. Maar zoals eerder ook al gezegd, we zijn niet voor niets strandwacht. Uiteindelijk hebben we het afgemaakt met een dikke voorsprong, 15-8.

Tijd voor een feestje dus. Na een geweldige taart hebben we zeker gevierd dat we hebben gewonnen. Sommigen van ons zijn daar zelfs vandaag nog (maandag, dus 2 dagen later) nog niet heel blij mee huhumELShuhum #oudemensenzijnlangbrak.

Deze sexy vrouwen in rode badpakken hebben maar weer is laten zien wat shinen is, in en naast het veld. Op naar zaterdag, zodat we ook het volgende team kunnen inmaken.