Wannabe Jaapie

Gehuld in prachtige (in veel gevallen nieuwe) oranje broekjes stonden er 12 paar benen te trappelen op de paarse vloer van de Diekmanhal om eindelijk, na een goede 6 maanden, weer een officiële wedstrijd te spelen. Het was 26 september 2020 en tijd voor de eerste wedstrijd van de Twice Girls!

In aanloop naar dit belangrijke moment hebben we gezorgd voor een schoolvoorbeeld wedstrijdvoorbereiding. Stap 1 hiervan was een oefenwedstrijd spelen tegen een brugklas en Malou bij Twente ’05. Het spel was niet om over naar huis te schrijven, dus ik zal alleen even de uitslag noemen: 3-1 winst voor Harambee. Stap 2 hebben we uitbesteed. Het sportcentrum was zo vriendelijk om te zorgen dat er minder hallen beschikbaar waren, waardoor onze wedstrijd redelijk kortdag naar het Diekman werd verplaatst. Hier was de tegenstander van DeVoKo blijkbaar niet van op de hoogte waardoor zij helemaal van hun á propos (lees: bij de verkeerde sporthal) waren op de aanvangstijd. Stap 3 vond plaats op zaterdag morgen. Het hele team werd wakker om te mogen genieten van alle vlogs van de onstuimige nacht van Jaapie. Dit heeft iedereen extra gemotiveerd gemaakt om snel de tegenstander met de paarse vloer gelijk te maken en over te kunnen gaan op bier.

Gezien stap 2 hadden wij een stuk langer de tijd om warm te worden dan de tegenstander. Helaas was dat voor dit team nog niet lang genoeg en hebben we ook de eerste set hier nog voor moeten gebruiken. Na een paar strenge woorden van onze coach Sharon was spontaan iedereen warm en hebben we uiteindelijk DeVoKo met slechts 1 punt in hun zak terug naar Denekamp kunnen sturen.

Met onze vier verse punten konden we tevreden richting het sportcentrum voor bier, friet en gezelligheid! Naast de epische livestream met alle teampresentaties (bestuur, bedankt!) hebben we ons ook nog goed vermaakt met de mannen van Heren 2 tijdens deze teamdate. Nadat het sportcentrum dicht ging (en iedereen inmiddels vrij sjikker was) hebben we deze mooie dag afgesloten bij de Mac, waar zelfs Karen vanuit zijn burger BBQ nog even aansloot. Als dit geen prachtig seizoen wordt…

Op naar het kampioenschap!


Game info

Home team Twice Girls
Guest team TiMaX/DeVoKo Dames 4
Date 26-09-2020 13:30
Type Reguliere wedstrijd
Location Universitair Sportcentrum
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
Result 3 - 1
Sets -, -, -