🥥 H1 hijst de zeilen

Hallo lezers van onze mooie oranje-paarse familie,

Het 1e thuisweekend, en daarmee ook de teampresentaties, liggen alweer achter ons. Er kan gesteld worden dat er punten behaald zijn, op meerdere manieren natuurlijk. Er hebben aardig wat uren gezeten in de voorbereiding van deze wedstrijd. Naast de nodige trainingsuren is er behoorlijk wat gespendeerd op het maken van woeste kledij, welke exact een uurtje voor de wedstrijd met een geleende auto die zich op de campus bevond opgehaald zijn. Met veel dank voor Edwin uiteraard! Avonden lang werd er digitaal geschitterd aan een verzameling scenes monteren die zich uiteindelijk tot teamfilmpje moest gaan vormen. Of dat gelukt is? Wij denken van wel (vrij goed eigenlijk #adtjezelfhype).

Het weekend begon voor ons al met de zaaldienst, waar we erg goed de sfeer konden opsnuiven van wat er dit weekend plaats ging vinden. Dat je die sfeer een dag later nog steeds op de tribune kon ruiken was nauwelijks te merken. Wij weten van niks.

Dan over tot de orde van de dag: de wedstrijd. Eerder is er al met de tegenstander overlegd dat er een onredelijk leipe stellage zou worden vertoond in de vorm van een DJ met rookmachines, lichten en een omroepronde voor alle spelers plus coaches. Hij kon eerst een proefrondje draaien bij D1 om vervolgens nog een keer te knallen bij de afsluitende wedstrijd van het weekend. Deze DJ werd tactisch gekoloniseerd van onze buren bij Webton waar hij normaal bij de topdivisie hitjes staat te pompen. Hem werd vriendelijk gevraagd of hij die werkzaamheden ook bij ons in een knusse houten zaal kon verrichten. En zo geschiedde.

Om 15:30 konden we eindelijk een lekkere warming-up in onze nieuwe, frisse, shiny spullen uitvoeren. Nogal gemotiveerd begonnen we daarna aan de wedstrijd. Dat er weinig man op de tribune van de houten zaal past was ons al reeds bekend, maar toch leuk om te zien dat deze capaciteit eventjes goed op de proef werd gesteld. De toon van de wedstrijd werd vrij snel bekend toen we enigszins vroeg de voorspong pakte en vooral bleven behouden. De daaropvolgende drie sets was dit niet heel anders, met af en toe wat kleine terugslagen. Alles werkte bij ons zoals het zou moeten werken. De tweemanspass werd zo vakkundig uitgevoerd dat de tegenstander af en toe geen betere optie kon bedenken dan uit serveren. Met zo’n dergelijke passlijn kon er ook vrij goed gescoord worden aan alle fronten. Dit maakt volleyballen wel makkelijk (en ook vrij leuk, vaker doen). Het publiek deed heerlijk zijn best om ervoor te zorgen dat de DJ in volume overruled werd. Gezien de teampresentaties na de wedstrijd zouden beginnen was menig man al flink de keeltjes aan het smeren en dat viel te merken. Zo’n 1e thuisweekend voelt weer zoals we dat vroeger ooit hadden en wat hebben we dit gemist. Door de 4-0 overwinning drijven we op rap tempo omhoog naar de 2e plaats van de competitie, maar in verhouding kunnen we die 1e plek wel claimen.

In een nette, maar doch koloniale outfit ging het vlaggenschip na het inladen van een Grolsch Kanon onder de douche met de wind in de zeilen richting de Vestingbar. In de enigszins beperkte bierdrinkuren werd er een waanzinnig feest gehouden waarbij er redelijk met geld gesmeten werd en er permanent een lijn van 20+ bier beschikbaar stond voor de bemanning. Hier werd in volle glorie onze video geshowed voor heel den vereniging. Er werd wel ietsje van tevoren (eigenlijk te laat) gevraagd of men de video’s onder de 3 minuten kon houden. Met enige marge is het ons gelukt om dat toch voor elkaar te krijgen en is onze video net geen 5 minuten geworden (we dachten dat het kon).  Enkelen onder ons vonden echter dat het maximum van de 5 behaalde punten nog niet voldoende was en besloot actie te ondernemen. Diverse personen werden gekoloniseerd en zo schieten we ook omhoog in de ranking voor team van het jaar. Een mooi vooruitzicht van de rest van het jaar en het kon voor ons niet beter!

 

Het volleyballen is begonnen.
In de zaal werd heel hard gezongen.
Bemanning aan boord
heeft lijntjes gescoord.
Buiten het veld is ook gewonnen.

 

 

Flanerende groeten,

Het 1e Heerenteam van ons VerEENigde Oost-Indische Compagnie.

 


VOC | 03-10-2021

Wedstrijd info

Thuis team VOC
Gast team Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65 Heren 1
Datum 02-10-2021 16:00
Type Reguliere wedstrijd
Locatie Universitair Sportcentrum
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
Uitslag 4 - 0
Sets -, -, -