Rutte V maakt parlementair debuut tegen Polstars H1

En toen was het eindelijk zover, de mooie mannen van de fractie Rutte V mochten zich klaar maken voor de eerste echte wedstrijd. De oppositie van vandaag waren de mannen uit de fractie Polstars H1 die ook hun debuut maakten in de parlementaire ruimte. De mannen kwamen allemaal strak jasje dasje de sporthal ingelopen om de oppositie te slopen. Althans, niet iedereen had de memo meegekregen en waren er een paar Kamerleden die niet voldeden aan het kledingvoorschrift. Achja, de eerste keer in de kamer zitten is ook nieuw en kunnen zulke foutjes gebeuren. Na een snelle bak straffe VVD koffie maakten de mannen zich klaar voor de wedstrijd.

 Klaas Disagree GIF by VVD - Find & Share on GIPHY

De oppositie bestaande uit 6 man kwam zoals gebruikelijk flink te laat aankakken en had met 10 minuten wel genoeg tijd om warm te worden. Terwijl de fractie Rutte V al helemaal warm was en het strijdplan aan het vormen was om te gaan zegenvieren. Dit strijdplan werd tot in de nopjes uitgevoerd waarbij de oppositie helemaal gesloopt werd. De eerste set, het eerste punt en het eerste debat was hiermee gewonnen! Setstand 25-22

 Mark Rutte Laughing GIF - Mark Rutte Laughing Embarrassed - Discover &  Share GIFs

Echter kon de fractie deze eerste positieve ingeving niet doortrekken in de tweede set. De formatie in het veld speelde slap en kon geen solide argumenten vormen om het de oppositie lastig te vallen. De Kamerleden moesten zichzelf ten rade gaan waarom het debat in de tweede set totaal niet liep. Zelfs een paar tactische ingrepen waarbij de formatie in het veld werd veranderd mocht niet baten. De coach Pim (een VVD’er in hard en nieren!) kon de mannen niet oppeppen om tot een solide basis te komen. Het debat werd vrij kansloos verloren door matige interrupties en slappe argumenten. De fractie van Rutte V kon geen vuist vormen om de oppositie te verslaan in de tweede set ☹. Setstand 16-25

 

Over de laatste 2 sets kunnen we kort zijn. De Kamerleden waren incorrect op elkaar ingespeeld en er kon geen vuist gevormd worden in de opslag en in de aanval. Het opwerpen van nieuwe onderwerpen tijdens de opslag, vielen vooral uit of soms zelfs in het net. Als objectieve toeschouwer heeft het pijn moeten hebben gedaan om te zien dat zo’n grote partij het lastig had met maar 6 man van de oppositie. Een geweldige partij met 34 zetels (12 Kamerleden present) had ernstige moeite met vooral zichzelf. Intern moet er maar goed beraad worden hoe deze flater in het vervolg voorkomen kan worden. De kiezers van de VVD zitten hier natuurlijk ook niet op te wachten en straks verliest de VVD nog zetels bij de volgende verkiezing. Coach Pim (alias de rechterhand van Markie Rutte) had hier wel zijn visie over en gaat dat komende woensdag stevig bij de Kamerleden erin stampen. Setstanden 3e set 23-25 en 4e set 20-25.

 Mark Rutte GIF - Mark Rutte Markrutte - Discover & Share GIFs

Na het intensieve debat werd er tijdens het fractieberaad traditioneel afgesloten met stevige (en minder stevige) halve liter blikken tijdens het douchen. Verder werd er uitbundig taart geconsumeerd die zelf gebakken was door de ras VVD’er en tevens fractiehoofd in het veld: Kay. Al met al hebben de Heren van Rutte V belangrijke lessen geleerd van dit debat en gaan ze met volle moed het volgende duel in. Op naar de eerste overwinning!!!

 

Limerick:

 

De Kamerleden van Rutte 5 gingen in debat

Echter bombardeerde de oppositie hen plat

Met matige opslagen

Konden we geen schrik aanjagen

In de toekomst hopende op gloriedagen


Wedstrijd info

Thuis team Rutte 5
Gast team Polstars Heren 1
Datum 02-10-2021 13:30
Type Reguliere wedstrijd
Locatie Universitair Sportcentrum
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
Uitslag 1 - 3
Sets -, -, -