🥥 Van achterstand naar overste

Al vroeg in de ochtend mocht de bemanning ontwaken uit hun slaap. Vandaag zouden we ons richting Doetinchem begeven.

Bewapend met een woest grote JBL box met uiteraard een microfoon om het aantreden van de manschappen te doen versimpelen. Bij de stoplichten konden toen vrij makkelijk bevelen vanuit de auto geschreeuwd worden. Met belangrijke intel over een bekende tegenstander, toen Mikal nog in een ver ver verleden bij deze club ronddwaalde, konden we de wedstrijd beginnen.

Dat begon redelijk, maar daar was het ook mee gezegd. Na een halve set stonden we tegen een paar punten achterstand aan te kijken die tot boven de 20 nog steeds niet was ingelopen. Op een achterstand van 18-22 werd de eindsprint vrij letterlijk ingezet, want Yuri had zin in serveren. We stopten pas toen het 24-22 stond want dat leek ons wel voldoende. Alsof we het om Monica’s harttoestand deden maakten we het toch nog even spannend en kwam de 1e set pas bij een stand van 29-27 tot een positief einde.

Vanaf het begin van de 2e set liep het niet zo lekker. Orion bouwde steady een voorsprong op. Een paar dubbele wissels werden gedaan, en even kwamen we dicht bij, maar toen liep Orion uit tot maar liefst 13-22. Dit was het moment dat Monica ons toe schreeuwde:  “It’s not over guys!“. Hierop volgde een fantastische servicereeks van Mikal die ons tot 18-22 bracht. Zij antwoordden met twee punten, wat het wel erg spannend maakte. Uiteindelijk werd Stefan erin gewisseld voor de serve. Toen moesten we het ook snel afmaken, omdat de wissels op waren en Stefan een rotatie verder als midden voor zou komen te staan. Toch hebben we na veel strijden deze set ook kunnen binnen slepen, tot enige frustratie van (de coach van) de tegenstander (sorry Marco).

In de 3e set lukte het even wat minder. Ook hier keken we de gehele set tegen een achterstand aan. Achterstand 3e set: 15-22, maar helaas was 3x op rij een comeback net te veel gevraagd. Het werd nog wel 23-25.

De tegenstander was iets minder van de comebacks dus dat beloofde veel goeds in deze laatste set. We konden een paar punten los blijven staan tot aan het einde wat duidelijk minder stress bij coach Monica bracht. Eindstand 25-21 en een 3-1 overwinning stond, ondertekend door menig aanwezige invloedrijke volleybalpersonen, op het formulier.

Iedereen die niet stuk was kon zichzelf in deze wedstrijd bewijzen, dus het is mooi om te zien dat we samen met zijn allen elkaar weten te versterken daar waar het nodig is.

Het vervolgprogramma bestond uit een trappetje van niveauverhoging. Om eerst maar eens te beginnen met kijken bij H3, waarbij we al aanschuiven aan het landelijke niveau. Een oude bekende bij Aetos liet Orion inzien dat het niet hun meest winstvolle dag bleek te zijn. Ook hier zat Orion tegen een 3-1 nederlaag aan te gapen. Terwijl er menig pitcher werd verslonden begon de honger aan te woekeren en werd het tijd om ons per auto 2 minuten verderop te begeven om van een welverdiend diner te genieten. Dit diner bestond voornamelijk uit 10 kilo spareribs en een paar kilo zalm. Het eten was speciaal verzorgd door het ingehuurde koksduo Van Dijk, waardoor de bemanning zich mocht storten op vele lekkernijen. Zelfs na het uitgebreide vreetfestijn stond er nog meer op het programma. De vloot vervolgde hun route weer richting de sporthal voor wedstrijd nr. 3 en 4.

Inmiddels zijn we uitgekomen bij de topdivisie. Blijkbaar is Orion vrij goed in voor staan, maar minder goed in winnen, zo bleek de tegenstander hier ook ons leuke trucje van redelijk ver achter staan en er toch met de setwinst vandoor gaan uit te voeren.

Bij het eredivisie potje werd er wel weer duidelijk dat er toch nog wel gewonnen kon worden. Hier was het niet echt spannend meer en werd het een schappelijke 3-0 voor Orion. Het social media team van Orion vond ons samen met de EPC op de tribune er uitzien als de doorsnee Orion fans, en zijn daarom op hun Insta en Facebook pagina beland. Een uitstekende Harambee kolonisatie volgde in de comments 💜🧡.