Ziekenboeg heren 1 pakt punt tegen nummer 2

Zoals gebruikelijk bij een thuiswedstrijd gaan we altijd gezellig om 13:30 lunchen om in de wedstrijdsfeer te komen. Om 13:04 kwam de melding dat de lunch er naar verwachting om 13:45 zou zijn. Dit was echter grote reden voor paniek, want Lennart was aan de beurt. Gelukkig voor het team was hij maar een half uur te laat naar zijn eigen verwachting. Het is in zijn verdediging ook niet makkelijk om met een kapotte rug lunch te halen voor een anderhalf team.

De afgelopen week was namelijk een drukke week voor onze ziekenboeg. Naast onze, helaas inmiddels, vaste patiƫnten Friso en Olaf, voegden zich op woensdag ook Lennart, Yuri en Sjoerd zich bij het duo. Dat was geen goed vooruitzicht voor de oefenwedstrijd tegen Apollo H1 op donderdag. Met 8 beschikbare spelers gingen we naar Borne, maar helaas vond ook Wijtse de ziekenboeg iets te gezellig.

Met nog maar een half team beschikbaar voor de zaterdag, kwam Theo toch maar even invallers scouten op de vrijdagavond. De gelukkige waren Willem, Sierd en Dieter. Zo konden we met slechts 15 man sterk aan de wedstrijd beginnen met het langstdurende rondje high-fiven van het seizoen.

De eerste set begon met alleen maar grote reeksen. Set-Up nam het voortouw met 4 punten achter elkaar. Harambee antwoorde daarop met een serie van juf perfecte serves van Koen. De streak werd helaas beijndigd door Wijtse die even een home run sloeg als antwoord op een te laag eerste tempo setje. Na nog een paar reeksen van beide teams waren er uiteindelijk 20 punten gespeeld in 2 rotaties. Tot 20-20 liep het aardig gelijk op, daarna liep Set-Up uit en pakten zij de eerste set.

Na gevoeld te hebben dat winst tegen de nummer 2 te behalen is begon Harambee vol goede moed aan de tweede set. Door wat miscomunicatie met de tweede scheids kwam de opstelling verkeerd in het veld te staan. Toen moest Harambee het begin even improviseren met twee middens voorin het veld. Uiteindelijk heeft Harambee zich weten te herpakken en kwamen we terug tot 15-17. Dit mede door de gouden wissel waarmee Willem zijn debuut maakte in heren 1. Set-Up dacht, dat kunnen wij ook. Toen wisselden zij twee spelers en speerden ze naar de winst.

Met het opstellingsbriefje zorgvuldig te hebben gecontroleerd, begonnen we de volgende set meteen met een succesvolle side-out. De score ging in het begin van de set gelijk op, totdat Set-Up een voorsprong opbouwde tot 13-17. Toch lukte het Harambee om als eerste de 20 te bereiken. Op 24-21 haalde Jan met een mooie doortikbal de set binnen. Terwijl heren 1 juichend het veld af liep, stonden er zes gele sportshirts zich te beklagen over de achterspeler. Toegezwaaid door het publiek kwam het arbitrage duo tot het besluit van een dubbelfout, tot onvrede van de tegenstander. Na nog twee punten spelen haalde we alsnog de set binnen met 25-22.

In het begin van de vierde set was Set-Up duidelijk nog van slag van de vorige set. Harambee pakte een voorsprong van 10-5. Toch wist Set-Up weer terug te komen tot 11-11 en konden ze daarna uitlopen. Op een 21-23 achterstand maakte Dieter zijn rentree in heren 1, met de opdracht vier keer te serveren. Zijn haarband bracht helaas niet voldoende voor een vijfsetter, met de eindstand 1-3 als gevolg.

Jammer dat we er net geen 5 sets van konden maken, maar we zijn wel enorm tevreden met het punt wat we wel hebben weten te pakken. Met het 4-0 verlies van Wivoc tegen WVC is de jacht op de een na laatste plaats geopend. Dit was natuurlijk medemogelijk gemaakt door de woeste invallers, het uitbundige publiek, de fantastische tellers en de geweldige bever. Hopenlijk zijn jullie er ook bij bij de legendarische Enschedese derby van Harambee HS 1 tegen Twente '05 HS 1.