Heren 4 wint derde helft

Na een bloedstollende verliespartij tegen de nummer 1 (Apollo 8), hebben een aantal Heren 4 spelers de avond wel gewonnen tijdens een kroegentocht.

Na enige onenigheid over het juiste vervoersmiddel naar Borne (auto, fiets of OV), zijn we zaterdag in twee groepen naar Borne gegaan. Onno, Annemark, Pim (rechtshandige Rick) en Jeroen trotseerden het winterse weer op de fiets, terwijl de rest van het sterrenensemble samen met invalcoach Niek de auto naar de Veste in Borne pakte.

Voor de wedstrijd aangekomen konden we eerst vanuit de kantine nog een glimp van Harambee Apollo 8 Heren 3 zien (1-3 verlies tegen Vosta), alvorens we ons in teamtenue mochten heisen (meeste shirts waren droog, niet allemaal, thanks Daan).

Dat het een lastige wedstrijd zou worden was van tevoren bekend, aan de andere kant is het tegen Apollo 8 altijd fijn volleyballen, dus de verwachting was dan ook niet dat het dramatisch zou worden. Dat was het in de eerste set wel: 25-10 verlies.

De tweede set kwamen we beter uit de startblokken. De buitenaanval liep beter, de pass liep ok en het spel ging al meer gelijk op. Helaas moesten we door een prima serviceserie van de andere kant toch halverwege de set afhaken: 25-18.

Alhoewel de tweede set significant beter was dan de eerste, kan niet gesteld worden dat er sprake was van geloof in punten bij Heren 4. Er werd leuk gevolleybald, hier en daar kwam er een aardige aanval uit, maar de overwinning is voor Apollo 8 nooit in gevaar geweest: 25-16.

De vierde set was qua setverloop meer vergelijkbaar met de tweede set. We hebben tijdens de set in meerdere fasen van de wedstrijd voor gestaan (uiteraard muzikaal begeleid met wij staan voor), helaas konden we het ook deze set niet over de streep trekken: 25-19.

De wedstrijd was dus met 4-0 verloren. Het was een leuke wedstrijd, maar de punten blijven helaas in Borne liggen. Hier zat de avond er voor ons natuurlijk nog niet op. Volleyballend wil het nog wel eens tekort schieten bij Heren 4, dan moet in de derde helft maar bewerkstelligd worden dat Apollo 8 op een ander vlak zijn meerdere moet erkennen in Harambee.

Terwijl de autobestuurders met ingezetenen na drank en bittergarnituur richting Enschede vertrokken, ging de fietsploeg de andere kant op: op aanraden van Apollo 8 naar Café De Steeg in Borne.