Heren 4 stunt tegen Aastad

Heren 4 heeft voor de tweede wedstrijd op rij een punt gepakt, ditmaal tegen nummer 3 Aastad: 1-3 verlies.

Het einde van het seizoen nadert. Met nog drie wedstrijden te gaan mocht het vierde herenteam van Harambee Enschede aantreden tegen het tweede herenteam van Fysio Engbersen Aastad uit Almelo. Harambee, met een elfde positie hekkensluiter in de competitie, heeft de punten broodnodig om in ieder geval promotie/degradatiewedstrijden veilig te stellen. Aastad, derde in de competitie, maakt in theorie nog kans op promotie, echter is het gat met de nummers 1 en 2 fors.

De wedstrijd van Heren 2 was verrassend vroeg voorbij, waarop we tot verbazing van zowel onszelf als de tegenpartij ruim op tijd konden beginnen met warmlopen. Zo op tijd zelfs dat de tegenstander de kleedkamer nog niet goed en wel had verlaten. We misten een paar spelers voor deze wedstrijd, maar gelukkig konden we Tariq en Tjeerd bereid vinden om met ons mee te spelen, bedankt!

De eerste set begon prima. Harambee kwam fris uit de startblokken en wist een kleine voorsprong te behouden op de bezoekers. Helaas herpakten de bezoekers zich vroegtijdig, waardoor de kleine voorsprong al snel werd omgevormd tot een achterstand. Alhoewel het spel redelijk gelijk op ging vielen de uiteindelijke rallypunten overwegend vaker aan de overkant: 17-25 verlies.

De tweede set kwamen we eveneens lekker op gang. Waar in de eerste set een toegegeven touché bal van Harambee door de scheidsrechter werd gecorrigeerd naar een punt voor de tegenstander, werd onze goede daad nu door de tegenstander terugbetaald. Al met al was het dus een leuke en gemoedelijke wedstrijd tegen een prima tegenstander. Eigenlijk leek het vooral classic Heren 4. Leuk meeballen met alle tegenstanders uit de competitie, maar punten pakken ho maar: de set ging met 20-25 verloren.

Het derde bedrijf was niet best. Meerdere spelers besloten collectief te stoppen met volleyballen, wellicht stiekem afgeleid door het (hoorden we later) flitsende kampioensspel van de dames op het veld naast ons. Er waren meerdere wissels nodig om het setverloop nog een beetje vorm te geven, maar verder dan een 12-25 verlies in de set kwamen we niet.

Heren 4 slaagde er in zich in de vierde set geweldig te herpakken. Met een sterke blokkering en veel druk in de aanval lukte het om het aanvalsspel van de tegenstander dusdanig te verstoren dat wij beter in ons eigen spel kwamen. De eerste helft van de set ging nagenoeg gelijk op, maar halverwege werd er een klein gat van een aantal punten geslagen. Met hier en daar hangen en wurgen lukte het deze comfortabele voorsprong vast te houden. En daarmee slaagde Heren 4 er in een punt te pakken tegen de nummer 3: 25-21 setwinst.

Na nog even een geweldige set van Dames 1 tegen de nummer 2 vanaf de rand van het veld te hebben bekeken gingen we door naar de tribune om de setoverwinning met een welverdiende pilsner te vieren. Het vieren werd voortgezet onder de douche, waarna we ons realiseerden dat onze avond niet in de Vestingbar zou eindigen. Jesse was dus afgestudeerd, dus dat konden we mooi vieren in de stad. En zo geschiedde.

Met nog drie punten achterstand op de nummer 10 wordt het in ieder geval wel een spannend slot van het seizoen! We moeten er ook nog eens tegen spelen bij de laatste wedstrijd. Wordt mooi. Nu eerst op naar Rijssen, zaterdag 23 maart om