Heren 4 wint 3-2 van Rivo dankzij toppubliek

Heren 4 heeft tegen Rivo Rijssen uit met 3-2 gewonnen, mede dankzij de geweldige aanmoediging van Dames 3, Dames 7 en Heren 7.

Deze wedstrijd moest het gebeuren. Om nog enigszins uitzicht op P/D in de eerste klasse gehouden móesten punten gepakt worden tegen nummer 9 Rivo Rijssen. Met die instelling gingen we dan ook onderweg naar het dorp.

Het beloofde sowieso een paars-oranje dag te worden in Rijssen, voor onze eigen wedstrijd speelde Dames 7 (4-0 verlies) en na ons mochten Heren 7 (4-0 verlies) en Dames 3 (4-0 verlies) aantreden tegen de Rijssenaren. Toch waren bij geen van deze andere wedstrijden zo groot als bij de onze.

Wetende dat Heren 3 een paar uur later een belangrijke wedstrijd moest spelen, trad Heren 4 aan met alleen Willem als versterking (thanks!)

De eerste set kwam Heren 4 direct vurig uit de startblokken. Er werd gedreven gespeeld en gevochten voor de bal, waardoor al snel een kleine voorsprong aan het begin van de set werd gepakt. Rivo gaf zich echter niet zomaar gewonnen en hield ons goed in het vizier. Tot aan de twintig ging de wedstrijd dan ook nagenoeg gelijk op. Richting het einde van de set glipte de set echter op ongelukkige wijze weg uit de vingers. Door enige miscommunicatie aan de kant van Harambee werden een aantal punten knullig weggegeven waardoor we aan het einde van een verder prima set met lege handen stonden (25-22 verlies).

Het verloop van de tweede set valt in één woord samen te vatten: chaos. Zowel van beide teams als ook vanuit de arbitrage op bepalende momenten. Aan de zijde van Harambee springen twee momenten in het oog. Halverwege de set ontstond verwarring over wie moest serveren, waardoor een opstellingsfout dreigde aan de kant van Harambee. Hier moest helaas een time-out aan gespendeerd worden. Richting het einde van de set vroeg Rivo een time-out aan op een service van Harambee. Beide teams liepen al richting de bank, maar de scheidsrechter floot alsnog voor serveren, waarna Harambee een punt tegen kreeg volgens de 8 seconden regel. Deze maatregel leidde tot onbegrip aan beide zijden, toch hield de scheidsrechter voet bij stuk. Met een paar goed getimede dubbele wissels om de aanvalsdruk te behouden bleek de chaos gelukkig niet beslissend voor het eindresultaat van de set, de set werd namelijk met 25-23 over de streep getrokken.

In de derde set ging Heren 4 moeiteloos verder met waar het in de tweede set mee bezig was: winnen. Waar de eigen middenblokkering moeite had met de lange lijnen van de spelverdeler van Rivo, had de middenblokkering moeite met de dreigende schijnaanvallen van de zijde van Harambee. Vaker wel dan niet stonden de buiten- en diagonaalaanvallers van Heren 4 langs een eenmansblokkering te slaan. De sterk spelende libero van Rivo begon duidelijk vermoeider te raken, waardoor ook wat meer ballen aan de overzijde geketst werden. De set werd dan ook overtuigend met 25-17 gewonnen door Harambee.

Gedurende de vierde set kwamen Dames 3 en Heren 7 Dames 7 versterken op de tribune. Het vak achter het veld van de wedstrijd werd dan ook nagenoeg volledig gevuld met Harambeeërs die ons kwamen aanmoedigen. Er begon duidelijk een paars-oranje sfeer te hangen in de Reggehal en dit gaf een heerlijke sfeer om in te spelen. Luid aangemoegd vanaf zowel tribune als de bank werd er gestreden voor de overwinning. Waar gedurende de hele wedstrijd een succesvolle strategie was om de bal hard in het blok van Rivo te slaan om een brievenbus of touché te forceren, begonnen de Rijssenaren nu zowaar aanvallen van de zijde van Harambee af te blokkeren richting het einde van de set. Door deze onverwachtse blokkering op een cruciaal moment richting het einde van de set kwam voor Heren 4 helaas niet bepaald goed uit: de set werd ondanks een geweldige aanmoediging met 26-24 verloren.

Dit betekende een unicum dit seizoen voor Heren 4: er mocht een vijfde set gespeeld worden. Op oorlogssterkte verscheen Heren 4 in het veld. Onder luidkeelse aanmoediging van het publiek werd een simpel doel gesteld: snel een comfortabele voorsprong van 5 punten pakken zodat de set stabiel over de streep kan worden getrokken. De voorsprong van 5 punten is er nooit van gekomen, maar met 4 punten verschil heeft Heren 4 de tweede overwinning van het seizoen geboekt: 15-11 in de beslissende set en dus 3-2 winst.

Deze overwinning betekent dat Heren 4 nu 10 punten heeft in de competitie en dus naast haar rechtstreekse concurrent staat (Kerkemeijer Gemini Borculo). Borculo heeft wel 2 wedstrijd minder gespeeld, maar dezelfde dag wel 4-0 verloren van Apollo 8. Vrijdag 5 april is de laatste wedstrijd van het seizoen voor Heren 4, uitgerekend tegen de directe concurrent uit Borculo. We zouden het geweldig vinden als iedereen ons daar komt aanmoedigen om te strijden voor P/D.