Dames 8 eerste wedstrijd in Vriezenveen

Afgelopen zaterdag 5 oktober was het dan ook eindelijk tijd voor de eerste wedstrijd van Dames 8! Ondanks wat verschillende posities, een invalster (Thanks Anouck <3) en voor een paar spelers zelfs een geheel nieuw systeem, waren we klaar om te knallen.

De helft van het team vertrok met de trein richting Vriezenveen en de andere helft ging met de auto. Terwijl we dus niet eens tegelijk vertrokken, kwamen we wel echt precies tegelijkertijd aan bij sporthal de Stamper. Wát een timing, dat kan toch niet meer mis gaan?

Na een bakje koffie en wat fruit waren we helemaal klaar om te schitteren, en vol goede moed gingen we de eerste set in! Bij de eerste set merkten we wel dat we er nog even in moesten komen, af en toe wat communicatiefoutjes en we durfden nog niet alle ballen te slaan. Maar ondanks dat deze set niet zo heel lekker liep hebben we toch nog 25-16 kunnen spelen.

Nu kwam de tweede set, iedereen zat wat beter in het spel en we wisten wat er de eerste set fout ging. Dus deze set gingen we dus ook echt knallen! We verdedigden goed, goede ballen van de tegenpartij keihard afgeblokt en harde ballen van onze kant werden er in gemept. Toch ging helaas deze set ook naar de tegenpartij, maar heel makkelijk hebben we het ze niet gemaakt met 25-22.

In de derde set hoopten we nog harder te shinen dan in de tweede set, maar helaas werd ons dat heel moeilijk gemaakt door een goede service van de overkant. Deze set hebben we dan helaas ook verloren met 25-15.

Nu nog de laatste set, opgeven deden we nog niet, want we begonnen deze set erg lekker! Helaas werd het daarna aan onze wel iets minder, waardoor Vrivo redelijk voor begon te lopen op ons. Maar zo snel geven wij ons niet gewonnen! Nadat we best ver achter stonden en Vrivo nog maar een paar punten nodig hadden voor de overwinning van de laatste set, kwamen we nog even heel hard terug. Helaas was de achterstand al zo groot dat we ze niet meer konden inhalen. Deze set werd dan ook verloren met 25-19.

Al met al was het toch een goede eerste wedstrijd voor Dames 8 en hebben we veel zin om de rest van het seizoen nog harder te gaan schitteren!