Trial and error in Borne

Dear reader(s),

Our second cup match also took place on a Wednesday. This time not in Enschede, but in Borne. We left in good spirits after a nice dinner with almost the whole team. Once we arrived, it was time to change and start warming up.

As the game began, we found we should have warmed up a little better. In fact, within just under ten minutes, we were already facing a 16-7 deficit. This was a big gap, but without Herwin having to ask for a time-out, we all managed to flip the switch and work our way back to 18-16. This was partly due to hard work, threatening with a strong block, and a well-done service series by Daphne. Unfortunately, we were not able to continue this momentum and the set eventually went 25-19 to Apollo 8.

In the second set, we had learned from our mistakes of the previous set and were on top right from the start. It was a nice battle that seemed to be going our way, but when it all went just a little bit less smoothly for us, the opponents took advantage: they scored 12 points in a row... We could not recover anymore and this set also passed us by.

So, we had to win the third set and fight for every point/ It went evenly for a long time, partly because Herwin made sure we had three attackers at the net all the time. But, when the opponents created a five-point gap by taking three points in a row, we were unfortunately again unable to come back. So, just like in the second set, the set went ot the opponents with 25-18.

Afterwards, we encouraged Gents 2, but they were unable to win their match either.

Today, Saturday, we have another (cup)match scheduled, this time against Webton Hengelo at our sports center. So, be sure to come to cheer us on as we fight for our first win of this season!

xx,
Ladies 2

---

Beste lezer(s),

Ook onze tweede bekerwedstrijd vond plaats op een woensdag. Dit keer niet in Enschede, maar in Borne. Na eerst met zo goed als het hele team lekker gegeten te hebben, vertrokken we vol goede moed die kant op. Eenmaal aangekomen, was het tijd om ons om te kleden en vervolgens aan de warming-up te beginnen.

Toen we eenmaal met de wedstrijd zelf begonnen, bleek dat we toch nog wat beter hadden moeten warming-uppen. Binnen een kleine tien minuten keken we namelijk al tegen een achterstand van 16-7 aan. Dit was een flink gat, maar zonder dat Herwin een time-out hoefde aan te vragen, wisten we gelukkig toch met zijn allen de knop om te zetten en de stand terug te werken naar 18-16. Dit kwam mede door het harde werken, het dreigen met een sterk blok en een service serie van Daphne. Helaas wisten we deze momentum niet door te trekken en ging de set uiteindelijk met 25-19 naar Apollo 8 toe.

In de tweede set hadden we geleerd van onze fouten van de vorige set en stonden we meteen vanaf het begin aan. Het was een mooie strijd die onze kant op leek te gaan buigen, maar toen het allemaal net even iets minder liep bij ons, maakten de tegenstanders daar dankbaar gebruik van. Ze scoorden 12 punten op een rij... Daar wisten wij niet meer bovenop te komen en ook deze set ging aan ons voorbij.

Het was dus zaak om die derde set te winnen en te vechten voor elk punt. Het ging lange tijd gelijk op, mede doordat Herwin ervoor zorgde dat we constant met drie aanvallers aan het net stonden. Maar zodra de tegenstanders een gat van vijf punten creerden door drie punten op rij te pakken, wisten we helaas alweer niet meer terug te komen. Dus net als in de tweede set ging de set met 25-18 naar de tegenstanders toe.

Na afloop hebben we nog heren 2 aangemoedigd, maar ook voor hen bleek de winst er niet in te zitten.

Vandaag, zaterdag, hebben we weer een nieuwe wedtrijd op het programma staan, ditmaal tegen Webton Hengelo bij ons in het sportcentrum. Dus kom ons zeker aanmoedigen terwijl we gaan strijden voor de eerste winst van dit seizoen!