H4 houdt de eer hoog

Met een goede voorbereiding stapten we dit weekend in de auto richting Ootmarsum om tegen Set-Up '65 2 te mogen spelen en na een goede bak koffie gingen we met de wedstrijd beginnen. Voor deze wedstrijd hadden wij een heel erg meelevende vervangende coach mee (Willem), die pas later wist dat hij ging coachen dan het hele team.

Toen we aan de wedstrijd begonnen hadden wij er heel veel zin in en gingen zeer goed uit de startblokken. Helaas was dit maar van korte duur en nam de tegenstander aan het einde van de set het heft in handen. Dit resulteerde in een nog fanatieker team, want we hadden afgesproken de wedstrijd te winnen.

In de tweede set hadden wij de overmacht, tot in de hoge punten moest Set-Up maar toekijken hoe bij ons heel veel lukte. Dit gaf ons daardoor ook het idee dat wij ook de laatste paar punten konden pakken. Helaas was dit niet het geval en zoals al vaker gebeurde dit seizoen besloten we om tijdens de laatste paar punten te stoppen met het spelletje waarvoor we in eerste instantie gekomen waren. En ons doel moest worden bijgesteld naar een vijfsetter. Dat is iets waar we tot nu toe altijd te laat sets voor gingen pakken.

Dus toen kwam de derde set, met rake klappen en veel servicegeweld was het plan om Set-Up van het setten af te houden. Dit ging in eerste instantie weer prima, helaas waren we grote delen van de set bezig met het verwerken van serviceseries van de tegenstander, waardoor we steeds achter de voorsprong aanliepen. Maar toen we zagen dat ook deze set een moeilijke optie ging worden, werd de keuze verlegd naar het hooghouden van de eer.

Dit is iets wat ons dit seizoen al vaker is gelukt, want mede door middel van geweldig publiek was het ons altijd gelukt om de 4e set te winnen. Om dit te doen werd er zo opgesteld dat we in ieder geval een puntje mee konden nemen naar Enschede.

Net dit in gedachten begonnen we aan de laatste set, hier en daar een aantal fouten aan onze kant en een tegenstander die nog niet had opgegeven om een puntje te laten liggen, beloofde het een enerverende set te gaan worden. Dit werd ook zeker weer een set om van te smullen, met harde bloks (waardoor middenspelers niet wilde serveren), lastige services die van de armen van de libero afketsten en mooie aanvallen die er vaak moeilijk hard werden ingepomp. Dit gebeurde helaas aan beide kanten, want beide teams waren nog niet moe.

Toen we aan het einde van de set waren gekomen was er op 23-23 helaas wat verwarring bij de scheidsrechter, omdat Jeroen vanaf de diagonaal een bal zo hard in de brievenbus wist te bezorgen dat de bal aan onze kant van het net omhoog kwam. Hierbij had de tegenstander gelukkig wel het verstand om dit mooie punt aan ons te geven. Dit gaf tevens het opzetje naar de laatste paar punten, waarbij wij er alles aan deden om die vierde set binnen te hengelen. Wat ons uiteindelijk weer lukte, al was het met 26-24.

Dit laatste setje werd zoals alle voorgaande wedstrijden natuurlijk gevierd met een een lekker pilsje? (Zullen we gewoon quadruppels als douchebier gaan doen en ons thema aanpassen naar heren 4e set?). En natuurlijk weer heerlijke hapjes in de kantine, waarbij de tegenstander ook al veel zin had in de return, waarbij wij natuurlijk weer volle bak zullen gaan om de naamswijziging tegen te kunnen gaan.

Wij zien jullie vrijdag graag tegemoet als jullie kiezen voor de wedstrijd tegen Markel-Up Heren 1 team om 21:00!