Viva Vier Puntjes

2 oktober was het zover, Harambee Dames 2 moest zichzelf gaan bewijzen tegen Webton Dames 2. Vol enthousiasme gingen ze op de fiets naar Hengelo toe. (Oke, oke, en een paar met de auto).

Harambee begon de wedstrijd goed! Ondanks vele spannende punten die elkaar opvolgden lukte het  uiteindelijk om de eerste set te pakken met 23-25. Vol trots keken onze dames de tegenstander in hun chagrijnige ogen aan. Harambee voelde dat ze de volgende set ook moesten winnen, Met een paar scheve ogen van de scheids werd de set uiteindelijk makkelijk gewonnen door Harambee met 15-25. De derde set kregen we in inkakkertje. Tja niet alle spelers waren voor de wedstrijd naar de wc geweest... dus soms heb je dat. Webton pakte hierbij z’n kans en genoot tussendoor ook nog wederom flink van de gekke ogen van de scheids die ballen in zagen die uit waren en andersom. Harambee kon helaas hierin niet mee komen en de set eindige op 25-20 voor Webton. De olle dames van Webton waren daar erg blij mee en zagen potentie in de 4e set. Ze prikten veel ballen in het centrum van het veld en wij bleken hier een beetje moeite mee te hebben. Zo af en toe viel er een balletje op de grond waardoor Harambee op een lichte achterstand kwam. Gelukkig waren er wat kanonnen in het veld die de oude dames omver sloegen. Met veel gestamp op de vloer werd er druk gecreëerd bij Webton en pakte Harambee met een nette opslag vele punten achter mekaar. De tegenstanders schrokken ervan, ze werden bang en vroegen time outs aan. Onze lieve coach Sharon bleek erg enthousiast te zijn, maar begon door de spanning zijn hartslag te voelen. Na veel gekke bewegingen, flink geknal, gestamp, goede verdedigingen en setjes won Harambee met veel spanning natuurlijk de 4e set, met 27-29. Dit deden ze dan ook in style met een zieke killblock waar de tegenstander u tegen zei.

Wij zijn erg tevreden met deze wedstrijd en hebben weer 4 puntjes in de pocket. Tevredenheid werd helaas niet gevierd met bier in de kantine, maar gelukkig hadden ze een bvo'tje mee genomen om de pret niet te drukken.