Living on the netrandje!

Hoewel corona momenteel flink zich heen grijpt, hing er in de houten zaal niets dan positiviteit in de lucht afgelopen zaterdag. Coach Karen was die ochtend wakker geworden met de mededeling van zijn agenda dat het tijd was om te winnen, en aangezien het in zijn agenda heb gestaan moest het wel waar wezen. De Twice Girls zouden wel even laten zien hoe volleybal werkt.

Om 13.00 uur gingen de prachtige nieuwe mondkapjes af en de vers bedrukte inspeelshirts aan, om vol goede moed te beginnen met warm worden. Iedereen was klaar om Lutheria zonder punten terug het gat te sturen waar ze vandaan kwamen. Zelfs de mededeling dat we live te volgen zouden zijn via HarambeeTV deed de stalen zenuwen van Dames 2 niets. Er moest wel nog even snel een linkje doorgeappt worden naar wat papa’s en mama’s midden in de motivational speech van Sharon en Karen, maar dat was dan ook alles. De opdracht die we meekregen van onze coaches (toen de mobieltjes eenmaal terug in de tassen zaten) was als volgt: goed serveren en netjes spelen.

Nick had het gevoel dat deel één van die opdracht nog niet helemaal duidelijk was bij de rest van het team, dus besloot even voor te doen hoe dat nou werkt. Resultaat: 11 snoeiharde services, waarvan er 8 direct scoorden. Hoewel iedereen onder de indruk leek van deze demonstratie, kon niemand het helemaal goed nadoen.

Er waren wat pogingen, en er werden ook wel punten gescoord, maar er leek een soort obstakel in de weg te zitten. Wat blijkt: er hangt dus een net in het midden van het veld! Toen men daar achter kwam werd ook meteen deel twee van de opdracht duidelijk. “Netjes spelen” werd direct na deze openbaring keurig uitgevoerd: bal na bal na bal werd via het netrandje geserveerd, geblokkeerd, geprikt of geslagen en was vrijwel altijd een direct punt. Wat een coaches hebben we ook! Die expertise! Joost besloot in set 4 zelfs met uiterste precisie al haar services op de netrand te mikken en het resultaat mag er wezen!

De statistieken* zijn zojuist binnengekomen en hieronder te bewonderen. De agenda van Karen bleek gelijk te hebben en we kunnen onszelf nu dan ook eerste van de poule noemen! Mocht je graag met eigen ogen willen zien hoe alles vakkundig uitgevoerd wordt, dan kan je natuurlijk ook via YouTube deze prachtpot terugkijken.

 

* Deze statistieken zijn gebaseerd op waarschijnlijk wel redelijk accurate schattingen en een grondige analyse van de GoPro beelden door Aart.

 

 

Terwijl er in de grote, boze buitenwereld een naar virus rondgaat,

Boekt Dames 2 veilig binnen eindelijk het gewenste resultaat.

We wisten namelijk voor het eerst 5 punten te pakken,

En beloven volgende wedstrijd niet weer halverwege ineens in te kakken.

Op dat ons team de eerste plek niet meer verlaat!


Wedstrijd info

Thuis team Twice Girls
Gast team Lutheria Dames 3
Datum 10-10-2020 13:30
Type Reguliere wedstrijd
Locatie Universitair Sportcentrum
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
Uitslag 4 - 0
Sets -, -, -