"Om te winnen tegen de nummer 1, moet je een set meer pakken" ~ Johan Cruijuff

Welkom trouwe kijkers, bij weer een post-match analyse van de wedstrijd van Johan Cruijuff.

Na de afgelopen nederlaag tegen Twente-Sparta waren wij erop gebrand om te laten zien dat wij wel degelijk kunnen volleyballen. We mogen dan wel een nieuw team zijn maar dit wil niet zeggen dat de bal niet rond is. Alles kan, en zo ook tegen de huidig nummer 1 van de competitie. WVC had tot nu toe ook alles gewonnen met 4-0 waardoor de puntverdeling er in onze competitie toch wel erg triest uitzach. 3 teams met 15, 15 en 5 punten en de rest allemaal 0... Maar zoals je misschien wel hebt kunnen opmaken uit de hintende zinnen hiervoor zouden wij daar verandering in brengen.

Normaal neem ik ook wat andere gebeurtenissen van het team mee in de blogs om het niet alleen maar een wedstrijdverslag te maken, maar met Nederland in de top positieve gevallen per dag van Europa (PANIEK!) (HAMSTEREN!) (IS VOLLEYBAL CONTACTSPORT?) (LAATSTE WEDSTRIJD?) moeten ook wij ons een beetje inhouden en meedoen met het verstandig collectief. Niet te zeggen dat dit voor mij meerdere malen fout is gegaan vorige week maar dit blijft een teamblog, geen ikblog. Dus met als hoogtepunt douchebiertjes en BVOtjes doen met Monsieur VIn🍷 in Esmarke hou ik het bij een voor mij extensief wedstrijdverslag.

Met de goede vrienden van Monsieur VIn🥖 mochten wij zaterdagochtend als eerste aan de bak. Nu heb ik gelezen dat het in de Diekmanhal aan het vriezen was, in het sportcentrum was dit niet veel anders. Gelukkig konden we met de epische inspeelafspeellijst van Lars goed warm worden. Heel fijn dat dit momenten zijn waarbij Hardstyle sociaal geaccepteerd word als muziek😊 Eenmaal warm had Martijn vrij simpele instructies voor ons: "Focus on the block and have fun!" met de nadruk op het laatste.

Dit ging gelijk goed bij ons. Hoewel we met nog wat ontzag voor de nummer 1 het veld ingingen werd dit snel weggespeeld. We kwamen gelijk op een 4-0 voorsprong en zagen dat deze tegenstander lang niet zo sterk als Twente-Sparta was. Ketsen deden zij blijkbaar niet alleen thuis. Toch ging er bij ons daarna veel fout in de simpele dingen als de serve en oplosballen en moesten we na een heel gelijk opgaande set deze toch uit handen geven met 1.5*Cruijuff - 25 (even rekenen).

Dit was toch wel een beetje zuur maar we hadden door dat er wat te halen viel. Met weer wat oppeppende woorden van de coach en de captain gingen we met wat verse krachten het veld op. Hierdoor ging het na een slechte start wel beter lopen en liepen we rond het middenpunt van de set uit op de mannen van WVC. Vooral was er nu meer aanvalsdruk waardoor zij beroep moesten doen op hun smerig achterbakse bovenhandse balletjes in de verre hoeken van het veld. Maar ook dit werd doorzien en met strenge woorden van de coach tegen de midachters konden we ook hieruit weer een goede aanval krijgen. De tweede set wonnen we dan ook met 25-19!

En toen waren we blij want onze eerste punt was een feit! En dat tegen de nummer 1! En deze positieve vibes waren alleen maar goed voor de derde set. Hier leek het alsof de tegenstanders er helemaal geen zin meer in hadden. Ze schreeuwden zelfs naar elkaar dat ze het simpel moesten houden. Maar wij weten van Johan Cruijuff dat volleybal simpel is, maar simpel volleybal moeilijk is. Met uiteindelijk een 20-8 voorsprong hadden we zelfs kans op een rondje van de coach. Helaas is dit net niet gelukt maar hebben we wel de tweede punt binnengesleept met 25-12.

Het bleek uiteindelijk dat de derde set WVC wel had wakker geschud, want de vierde set werd toch weer door hen gewonnen. Hierdoor hadden we er als vanouds met heren juf weer eens een vijf-setter van gemaakt. Tja, al die andere wedstrijden op zaterdag allemaal 4-0 winst of verlies is ook zo saai voor de scheidsrechter dachten we, dus naast wijn en celebrations gaven we Romy ook nog een spannende pot volleybal om te fluiten. No you bethankd Romy🧡💜 Echter was deze lang niet zo spannend als we dachten dat die werd want Lars serveerde ons op een 6-0 voorsprong. Na een time-out waarbij de helft van de veldspelers de bal nog niet eens had aangeraakt werd de set met verzorgd volleybal uitgespeeld en wonnen we met dus met 3-2!

Helaas konden we dit niet echt vieren met het team😥 ik hoop dat andere teams dit nog wel hebben kunnen doen. Wel hebben we ervoor gezord dat onze competitie er wat beter uitziet met nu alleen maar 6 gedeeld laatste...