Elite Dynamo HS1 - Brantweer

Het is weer tijd voor een wedstrijdverslag! En wat een verslag kunnen we schrijven na deze topper tegen dynamo Neede. We hebben alleen maar positieve dingen te melden.

Van tevoren was de sfeer goed. Door een mooi opgebouwd kerstdorpje in de kantine zat de sfeer er al goed in (vooral bij Tijmen en Monica) en doordat we Niek Binnenmars mee hadden werd dat effect nog eens versterkt. Onderaan de berg vlak naast de kerk konden we beginnen aan de wedstrijdvoorbereiding die bestond uit, voornamelijk, koffie drinken.

In de kleedkamer aangekomen kwamen we onze tweede invaller tegen, Minimart. Na de eerste overwinning van de dag (gefeliciteerd H4 met jullie eerste overwinning) was Minimart klaar om bij ons ook langs de kant te staan.

Op een gegeven moment begint zo'n wedstrijd dan en we waren er klaar voor. Neede was volledig uitgerukt om hun vlaggenschip aan te moedigen en de sfeer was goed. Heren 2 kwam sterk uit de startblokken en dankzij een erg sterk midden en de Needeners(?) die nog niet klaar waren om te beginnen werd de eerste set gemakkelijk gewonnen. (16-25)

De tweede set was vrijwel identiek, behalve dat we nog een stuk beter begonnen te serveren. Vooral op de sprongservice van Jarmo hadden de Needenaren(?) Geen antwoord. Wederom een gemakkelijke overwinning, tot groot genoegen van ons inmiddels gearriveerde publiek. Fans, jullie waren geweldig! (12-25)

In de derde set begonnen de Needelanders(?) met meer druk te serveren en hierdoor kwamen ze wat beter in de wedstrijd. Met vooral sterke aanvallen van de dia konden ze toch wat lekkerder meekomen en het begon meer op een wedstrijd te lijken. Ondanks de extra druk die gelegd werd konden we nog steeds met acceptabel spel een overwinning binnenslepen.

De vierde set begon en de Needers(?) waren klaar om voor een gewonnen set te gaan. Helaas kwamen ze eerst met juf-0 achter, maar door slordig spel van ons kwamen ze terug tot juf-juf. Nadat we onze fout realiseerden besloten we weer te winnen en snel kwamen we met 21-16 voor. Dat kon niet meer fout gaan zou je zeggen.

In de kantine begon de tweede ronde van de hapjesranking. De tweede ronde is sterk begonnen en Stef heeft direct de leiding gepakt met zijn zelfgemaakte loempia's. Hoewel niemand onder de indruk was van de zompige textuur, vonden we ze wel lekker.

Dat was dat, winst is winst en we konden weer naar huis. Tijd, voor een limerick.

In Neede hing ons volleybalnet
De eerste drie sets was er veel pret
Op midden getover
maar niemand spreekt over
Het einde van de laatste set


Wedstrijd info

Thuis team Elite/Dynamo Heren 1
Gast team BranTweer
Datum 15-12-2018 17:00
Type Reguliere wedstrijd
Locatie 't Spilbroek
Bleekenweg 14
7161AB Neede
Uitslag 1 - 3
Sets 16-25, 12-25, 20-25, 28-26