Dames 9 pakt het laatste setje in de Pathmoshal

Deze week was het op donderdag alweer tijd voor Dames 9 om keihard te knallen! Coach Joris had er in ieder geval veel vertrouwen in, want ''110% schittergarantie'' had hij voorspeld. En wanneer je gaat schitteren in de wedstrijd, heb je natuurlijk publiek nodig om te schetteren! Omdat onze wedstrijd al om 7 uur begon, en Heren 2 daarna om 9 uur ook een wedstrijd had in de Pathmoshal, kwam het perfect uit om elkaar aan te moedigen. Naast Heren 2 hebben we natuurlijk ook nog even bij de rest van de Harambeeërs gehyped over onze wedstrijd, en met succes, want de tribune was zeer zeker niet leeg! 

Vol goede moed begonnen we dan ook aan onze eerste set. Het leek ook echt de goede kant op te gaan. We speelden lekker samen, er waren mooie rally's en we hadden er plezier in! Hoewel we het grootste gedeelte voor hebben gestaan, werd het ons aan het einde toch net te spannend, en verloren we deze set helaas met 25-23.

Maar opgeven doen we niet bij Dames 9, en dus begonnen we in de tweede set gewoon weer opnieuw te knallen! Ook deze set deden we het nog steeds erg lekker en ook het publiek kreeg er steeds meer zin in. Puck was zelfs zo hard bezig met het blokken dat ze er kramp van kreeg! Toch maar iets vaker blokken oefenen tijdens de training? Helaas gebeurde weer precies hetzelfde als in de eerste set, en wist Vosta opnieuw de set te pakken met 25-23.

In de derde set begon het ons een beetje op te breken dat we zo lekker aan het spelen waren, en dan toch op het laatste punt de setjes niet wisten te winnen. In de derde set werd er dus ook een beetje geklungeld en was vooral de energie en het enthousiasme een beetje weggezakt. Deze set verloren we dan ook met 25-12.

Maar toen was het tijd voor de laatste set, en iedereen die de wedstrijden van Dames 9 een beetje in de gaten heeft gehouden, weet dat dat altijd het moment is dat wij keihard shinen! Dus zo gezegd, zo gedaan. We vonden de energie en het enthousiasme weer terug en dat was ook zeker te zien in ons spel! Zoveel energie zelfs dat je niet meer kon zien of dat nou Sophie was in het veld, of een tomaat op beentjes. Maar dus nog even een paar ballen keihard pompen en vooral ook heel lekker verdedigen heeft ons naar de overwinning van deze set gebracht. En zo'n laatste set pakken, voelt toch ook altijd een beetje als winnen! Zo erg zelfs, dat we bij het handjes geven gewoon werden gefeliciteerd!! 

Daarna was het natuurlijk tijd om de lieftallige mannen van Heren 2 aan te moedigen, en POOOOOH dat heeft geholpen want zij wisten wel met de 4-0 overwinning de Pathmoshal te verlaten! 

Natuurlijk was dat nog niet het einde van de avond voor beide teams, in de kantine van de Pathmoshal gingen er nog even flink wat pitchers doorheen. Julia vond het nog even leuk om zich te mengen met de heren van Fellini Vips in de (vrouwen!!)kleedkamer, waar ze de ''Broer.'' van Reinders heeft ontmoet. Rond half 1 was het toch tijd de gezellige kantine van de Pathmoshal te verlaten en we besloten de avond voort te zetten bij Pim en Willem thuis. Veel verder zullen we maar niet ingaan op deze avond, want ik denk niet dat mensen daar erg gelukkig van worden. Vooral Julia niet. Laten we het er maar op houden dat er redelijk wat bier (en wijn) in het spel was, dat je best goed dingen kunt stapelen op een slapend iemand's rug, dat je ook 15 minuten kunt doen over een stuk dat normaal 5 minuten lopen is en dat er erg veel 30 seconds talenten bij Harambee rondlopen. 

 

Dames 9 speelde uit in Enschede,

Maar de tegenstander die zat niet echt mee,

We deden ons best,

Maar dat werd ons funest,

Toch verlieten we de Pathmoshal zeer tevree.