Spannende seizoensopener voor Harambee Heren 2

Een 2-3 overwinning na spannende seizoensopener Heren 2.

Zaterdag 27 september gaat na lang wachten het nieuwe seizoen dan eindelijk van start. De eerste tegenstander blijkt het degelijke team Devoc H1 uit Delden te zijn. Devoc H1 was vorig jaar de nummer 3 in de poel met evenveel punten als Harambee H2. Al met al het beloofde een spannende wedstrijd te gaan worden. Als we de voorspellingen van de Nevobo zouden moeten geloven dan zou we met 2-3 winst naar huis gaan.

Eerst nog maar eventjes een bakje koffie in de kantine doen of voor sommigen toch een AA’tje. Daarna de kleedkamers in voor het omkleden waarna iedereen vol adrenaline klaar stond om een lekker potje te gaan volleyballen. Maar helaas, de damesteams voor ons moesten er natuurlijk een 5-setter van maken.

Nadat de dames eindelijk de wedstrijd hadden afgerond, konden we dan eindelijk gaan inspelen en de wedstrijd beginnen. Halverwege de set stonden we met 9 - 16 voor. Toen gebeurde het. Aan de andere kant begon er iemand woest te serveren. Even later stond het door allemaal persoonlijke foutjes dan ook alweer gelijk. Helaas, hebben we deze set met een stand van 25-22 weg moeten geven.

Een beetje overrompeld door de uitslag van de vorige set begonnen we aan de tweede set. We waren wakker geschud en moesten nu echt wat gaan doen. Dat deden we dan ook. Onze service stond aan en aan het net werden de ballen keihard afgeblokt. Zelfs zo hard dat Devoc eventjes niet meer wist wat het moest doen en er ballen uitgeslagen werden of juist in het net belanden. De tweede set verliep dus  soepeler en deze sleepten we dan ook binnen met een 20-25 overwinning.

Datzelfde bleven we volhouden in de derde set. Die we wonnen met 21-25. Maar daarna kon je toch merken dat het vrijdagavond was. De foutjes begonnen terug te komen en ook de scheidsrechters zagen het allemaal niet zo goed meer. Het begon met een bal die degelijk op de lijn geslagen werd, maar toch uitgegeven werd. Naja, accepteren dan maar en weer verder, maar daarna in de big points werd er een bal geslagen die en getoucheerd was door het blok van de tegenpartij als wel door de achterspeler die nog probeerde te verdedigen. Ook dit punt kregen we niet en werd gevolgd door een flinke woordenwisseling van beide teams. Waar Devoc gebruik van wist te maken. De vierde set was dan ook verloren met 25-20.

Dan de vijfde set. Opgefokt dat we waren door het einde van de vierde set begonnen we dan ook met keiharde ballen meppen en elke bal werd van de grond geraapt. Op die paar ballen na die we dan de tegenstander nog wel gunden. De uitslag van de vijfde set. Natuurlijk je raadt het al. Gewonnen met 11 -15.

Al met al een wedstrijd met ups en downs. Gelukkig waren er meer ups dan downs en hebben we de voorspelling van de Nevobo waar gemaakt. 2-3 gewonnen dus. Na de eerste wedstrijd nog steeds ongeslagen.